Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

SOUTĚŽ: Čtvrtfinále začíná. Jihostroj chce přes Příbram do další fáze play-off

Dlouho očekávaná část letošní sezony UNIQA volejbalové extraligy je tady. Jihostroj ukončil základní část na třetím místě tabulky, a tak začíná play-off před vlastním publikem. Soupeře určilo až poslední kolo, jehož výsledky přisoudily Českým Budějovicím do čtvrtfinále tradičního soupeře – VK Euro Sitex Příbram. Série se rozehraje ve středu 15. března.

Byla to právě Příbram, která se v letošní sezoně představila na jihu Čech jako první. České Budějovice jí nedaly sebemenší naději na bodový zisk a zvítězily jasně ve třech setech. Bodově tehdy řádil chilský univerzál Sebastian Gevert. Jenže toho Jihostroj nebude mít ve čtvrtfinále k dispozici a jeho místo zaujme Američan Colin Hackworth. Podobně jako v ligovém utkání na palubovce Středočechů, kde se Gevert poprvé v ročníku zranil a hosté ztratili dvousetové vedení.

Po základní části šestá Příbram ještě v posledních kolech bojovala o lepší umístění a výhodu domácího prostředí pro play-off. Prohra 1:3 na sety v Karlovarsku však znamenala propad na nižší příčku a České Budějovice jako soupeře pro čtvrtfinále. Rozhodl čtvrtý set, kdy jsme zkazili servis a nedohráli dvě bodovky. Z naší strany to bylo improvizované, protože nehrál Poikela a nevím, jestli vůbec bude na play-off. Pro nás zklamání, že začínáme venku,“ smutnil trenér Martin Kop.

Pikantní bude čtvrtfinálová série pro hlavního trenéra Jihostroje Reného Dvořáka. Ještě v loňské sezoně totiž působil jako kouč VK Euro Sitex Příbram. Nyní ale má za cíl postoupit s Českými Budějovicemi mezi nejlepší čtyři týmy extraligy. Kromě Geverta mu sice bude chybět i rekonvalescent Fila, nově složená základní sestava však ukazuje, že se dostává do herní pohody.

Minulou sobotu ukončila ve Sportovní hale velmi snadno zápas 22. kola proti Ostravě. Ve třísetovém střetnutí byli Jihočeši o parník lepší a díky tomu uhájili třetí místo tabulky. „My jsme to pojali jako přípravu na play-off. Řekli jsme si, že půjdeme do zápasu agresivně, abychom nedělali chyby, které se opakovaly v sezoně. To se nám povedlo, Ostravu jsme zatlačili, výborně jsme bránili a na rozdíl od celé sezony, kdy se nám nedařilo na ztrátu, jsme to zásluhou nahrávače zvládli velice dobře,“ vyzdvihl Habra kouč Dvořák.

Ve čtvrtfinále si VK České Budějovice připravil pro své fanoušky novinku – Zeď přání a nářků. Ta bude připravena ve vestibulu během 2. čtvrtfinálového souboje a lidé mohou do připravených obálek k jednotlivým hráčům házet své vzkazy. Součástí celého play-off bude také letos produkce a LED obrazovka. Partnerem všech zápasů je Jihočeský kraj.

První čtvrtfinále začíná ve Sportovní hale 15. března od 18 hodin a řídit jej bude rozhodcovská dvojice Kořenek – Kvarda. Druhý duel se rozehraje přesně o 24 hodin později a povede jej dvojice Činátl – Dmejchal. Poté se série přesune do Příbrami.

Díky soutěži s Budějckou Drbnou vyhrají vstupenky dva čtenáři. Každý čtenář získá dvě vstupenky. K účasti stačí prostřednictvím formuláře zodpovědět do středeční 10. hodiny následující otázku a pak už jen čekat na slosování.

Podmínkou účasti v soutěži je vyplnění jména a kontaktních údajů. Ty budou využity pouze pro potřeby redakce v rámci této soutěže. 

SOUTĚŽ SKONČILA! Výherci na dnešek - Mirek Rangl a Tereza Maternová. Výherci na zítra: Hana Šimková a Klára Brabcová.

Foto Jana Kroneislová

Štítky playoff, čtvrtfinále, Příbram, soutěž, České Budějovice, Uniqa Insurance Group, Česká volejbalová extraliga mužů, Jihostroj, Sebastian Gevert, VK Jihostroj České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SOUTĚŽ: Čtvrtfinále začíná. Jihostroj chce přes Příbram do další fáze play-off  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.