Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jihostroj porazil Benátky nad Jizerou hladce 3:0

Volejbalisté VK České Budějovice potvrdili výborný vstup do nové sezony a ani ve čtvrtém utkání neztratili jediný set. Benátky nad Jizerou porazili s velkým přehledem 3:0 a vedou extraligovou tabulku.

V úvodu prvního setu se sice Benátkám dařilo držet mírné bodové vedení, ale Jihostroj se pomalým rozehráním dostal do tempa a stav otočil. V závěru sady přišla chyba Rybníčka na servisu, který tak připsal Budějovicím čtyřiadvacátý bod. Závěrečným esem se blýsknul polský smečař Pawel Halaba. 

Druhý set zahájili domácí ve velkém stylu a hned v úvodu si vytvořili vedení 6:1. A velký bodový odstup si ponechali v celém průběhu setu. Poté Jihočeši mírně polevili na servisu, ale vyčnívali v důrazném útoku. Do koncovky ve druhém setu vstupovali domácí za stavu 20:11. Na hřiště přišel za Filipa Palguta druhý nahrávač Českých Budějovic Filip Kupilík a set ukončil stav 25:13. 

Do třetí sady vstoupil Jihostroj s nahrávačem Kupilíkem v základní sestavě. Benátky měly problémy s příjmem a následně se nedokázaly prosadit ani v útoku. Před koncovkou třetí sady, za stavu 19:13 pro Jihostroj, přišel na hřiště místo Halaby smečař Jiří Kraffer. Dále za stavu 22:17 přišel místo Křesťana mladý univerzál Šotola, který zazářil esem z podání. Chvíli potom Rybníček zaútočil do zámezí a zápas byl u konce. 

Měli jsme opět velmi dobrou obranu, ale s útokem se trochu potácíme. Dnes to bylo i o motivaci. Na útoku mi chyběl větší důraz,“ uvedl budějcký trenér René Dvořák.

Soupeř ukázal svoji velkou kvalitu a my jsme si s tím moc neporadili. Škoda vynucených chyb, které snižují kvalitu volejbalu, myslím celkově,“ uvedl trenér Benátek Pavel Třešnák.

VK České Budějovice - VK Benátky nad Jizerou 3:0 (25:21,  25:13, 25:18)

České Budějovice: Palgut, Michálek, Todua, Halaba, Křesťan, Mach. Libero: Kryštof. Střídali: Fila, Kupilík

Benátky: Hudák, Nesvačil, Sukuba, Rybníček, Fučík, Ticháček. Libero: Sadílek. Střídal: Vachoušek

Autoři | Foto Jana Kroneislová | Zdroj volejbalcb.cz

Štítky VK České Budějovice, volejbal, Benátky nad Jizerou, Jihostroj, VK Jihostroj České Budějovice, Benátky, České Budějovice, Paweł Halaba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihostroj porazil Benátky nad Jizerou hladce 3:0  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.