Počasí dnes11 °C, zítra12 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Jihostroj postrádal Kryštofa, i tak ale Aero hladce přehrál

Aero stačilo administrativně dopsat na soupisku ukrajinského smečaře Igora Vitiuka, který začal proti Jihostroji v základní sestavě. Naopak chyběl nemocný Kotrch. Jihostroj postrádal libero Kryštofa, který do haly sice dorazil, ale viróza byla silnější, a proto do hry nezasáhl.

Jeho místo zastoupil smečař Petr Michálek, který musel na libero a na post smečaře mířil Jirka Kraffer. I tak hosté měli zápas pod kontrolou a i když se hrály dvě velmi vyrovnané a dramatické koncovky, Jihostroj svou zkušeností dovedl zápas do vítězného konce.

Utkání začalo velkým náporem hostujícího Jihostroje, který velmi rychle vedl vysokým rozdílem. Domácí Aero s jeho přičiněním chybovalo a bylo pod velkým tlakem. Po vystřídání se Aero zvedlo a drželo s hosty krok, nicméně náskok byl velký a Jihostroj se nenechali nijak vykolejit a po 23 minutách se ujal vedení 1:0 na sety.

I do druhého setu měli Jihočeši lepší vstup, kdy si rychle vybojovali vedení a při prvním technickém oddechovém čase vedli o 3 body. Dále byla hra vyrovnaná, Aero dobře servírovalo a dostávalo Budějovice pod tlak na příjmu. Hostující Jihočeši vraceli stejnou mincí a při druhém technickém oddechovém čase vedli stále o 3 body. Po něm se Aero mohutně nadechlo a vyhrálo sérii do vstupu do koncovky 8:2, čímž vedlo samo 3 body. Především dobře bránilo jak na síti, tak i v poli a dokázalo důležité bodové míče úspěšně zaútočit. Českobudějovičtí svůj další útok složili a na podání šel Filip Křestaň. Ten zaznamenal hned 6 servisů za sebou a tlačil domácí dál od sítě. Zaznamenal dvě esa za sebou na stav 24:21. Další rozehru si hosté sami uhráli a vedli již 2:0 na sety.

Do třetího setu měli domácí znovu hrozivý vstup. Hosté velmi rychle vedli 6:0. AERO se snažilo a bylo postupně odměněno. Dotahovalo a před koncovkou bylo na rozdíl dvou bodů. V koncovce byli hosté trpělivější a hráli bez chyb. Vybojovali si hned 3 matchbally. Využili ale až třetí, který Křesťan proměnil svým útokem. České Budějovice vyhrály zaslouženě 3:0.

AERO Odolena Voda – VK Jihostroj České Budějovice 0:3 (17:25, 21:25, 23:25)

Odolena Voda: Kozlovskyi, Licek, Carabali, Mikula, Vitiuk, Russell, libero: Turis. Střídali: Hladík, Holčík
 České Budějovice: Palgut, Kraffer, Mach, Křesťan, Halaba, Ondrovič, libero: Michálek. Střídali: Fila

Autoři | Foto Jana Kroneislová

Štítky VK České Budějovice, extraliga, volejbal, Odolena Voda, Jihostroj, České Budějovice, Petr Michálek, Aero Odolena Voda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihostroj postrádal Kryštofa, i tak ale Aero hladce přehrál  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.