Počasí dnes11 °C, zítra12 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Jihostroj porazil Ústí nad Labem hladce 3:0. Nejvíce bodujícím hráčem byl Kraffer

S uzdraveným Martinem Kryštofem nastoupili volejbalisté VK České Budějovice proti severočeskému SK Ústí nad Labem. Jihočeši vyhráli bez problémů 3:0 a udrželi se v čele soutěže.

Domácí volejbalisté Jihostroje nastoupili do 19. kola UNIQA extraligy v sestavě Mach, Křesťan, Palgut, Kraffer, Halaba, Ondrovič a na liberu hrál Kryštof. Úvodní set byl pro Jihostroj jednoznačnou záležitostí. Na straně domácích výborně útočil mladý smečař Jiří Kraffer a Filip Křesťan. První set získaly České Budějovice hladce poměrem 25:10.

Druhý set začal vyrovnanou partií a stav se přeléval ze strany na stranu. Opět výborně útočil domácí univerzál Křesťan i smečař Kraffer. Na straně hostů byl svými útoky i blokem vidět budějcký odchovanec Martin Tibitanzl. Druhou sadu ukončil smečař Pawel Halaba zadním útokem z pipu a Jihostroj zvítězil 25:22. 

Ve třetím setu dostali příležitost mladí hráči. Hlavní trenér Jihostroje René Dvořák poslal na hřiště nejprve Josefa Poláka místo blokaře Petra Ondroviče a v polovině sady přišel i mladý univerzál Marek Šotola místo Filip Křesťana. Sada skončila výsledkem 25:15.

Jak jsem avizoval už před zápasem, že musíme zatlačit Ústí servisem, tak to se nám povedlo. Dávali jsme dnes velmi slušný servis a velmi dobře jsme dnes chytali v poli. Nedělali jsme tolik chyb na ztrátu nebo po servisu soupeře. Já v naší hře pořád vidím chybičky na bodový balony a pár drobností, ale dnes jsme se s tím vypořádali velmi slušně,“ uvedl trenér Jihostroje René Dvořák.

Budějovice už předem avizovaly, že vsadí na servis a dnes nás opravdu rozstřílely servisem. My jsme měli problémy s přihrávkou a co jsme odútočili, to Budějovice pochytaly. Dnes nebyla moc velká šance,“ dodal trenér Ústí Petr Brom.

VK České Budějovice - SK Ústí nad Labem 3:0 (25:10, 25:22, 25:15)

České Budějovice: Palgut, Mach, Křesťan, Halaba, Ondrovič, Kraffer, libero Kryštof. Střídali Fila, Polák a Šotola.

Ústí nad Labem: Kramár, Tibitanzl, Bartůněk, Voth, Vanags, Vodvárka, libero Pondělíček. Střídali: V. Bartůněk, Průcha a Šulava.

Autoři | Foto Jana Kroneislová | Zdroj volejbalcb.cz

Štítky VK České Budějovice, extraliga, volejbal, Ústí nad Labem, Jihostroj, VK Jihostroj České Budějovice, Martin Kryštof, Filip Křesťan, České Budějovice, Paweł Halaba, trenér, Josef Polák, Marek Šotola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihostroj porazil Ústí nad Labem hladce 3:0. Nejvíce bodujícím hráčem byl Kraffer  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.