Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

VIDEO: Volejbalisté Jihostroje jsou v semifinále. Ústí nad Labem zdolali ve třech zápasech

Budějčtí volejbalisté proměnili mečbol a slaví postup do semifinále play-off Uniqa extraligy mužů 2017/2018. Jihočeši proti Ústí nad Labem nepřipustili drama a sérii vyhráli 3:0 na zápasy. Ten třetí, rozhodující duel Jihostroj vyhrál před domácím publikem dnes, v neděli 25. března. V semifinále narazí na lepší tým z dvojice Karlovarsko – Brno, kde je stav po třetím utkání 2:1 ve prospěch Západočechů.

Na koncentrovaný výkon favorizovaného týmu Českých Budějovic soupeř z Ústí nad Labem nenašel o poslední březnové neděli večer platný recept. Jihostroj si v klidu dokráčel pro pohodovou výhru ve třech setech.

Hlavní trenér Jihostroje René Dvořák poslal na palubovku pozměněnou základní sestavu. S nahrávačem Filipem Palgutem nastoupili smečaři Pawel Halaba a Tomáš Fila, blokaři Radek Mach a Peter Ondrovič a univerzál Filip Křesťan. Na pozici libera zaskočil výjimečně smečař Petr Michálek. Martin Kryštof kvůli nemoci zůstal doma. 


Tři úspěšní trenéři volejbalového Jihostroje pohromadě. Každý z pánů v budějckém klubu zanechal či stále zanehává nesmazatelnou stopu. Vlevo je současný hlavní kouč extraligového áčka mužů René Dvořák, uprostřed je Petr Brom, pod jehož trenérskou taktovkou nyní hrají volejbalisté Ústí nad Labem a zcela vpravo stojí Jan Svoboda, který je v současnosti svazovým volejbalovým činovníkem. Foto: Hawky Libor Matoušek

V úvodním setu se domácímu týmu dařilo v obraně na síti a na servisu. Do koncovky první sady vstupoval Jihostroj se suverénním  náskokem 21:12. Dvaadvacátý bod zaznamenal útokem Filip Křesťan, poté jeho spoluhráč Tomáš Fila připsal třiadvacítku. České Budějovice získaly první set během 25 minut rozdílem 25:19.

Druhý set přinesl vyrovnaný začátek. Začala bitva o každý bod a stav se přeléval ze strany na stranu (7:7). Voth výborně servíroval a přímým bodem z podání posunul hostující Ústí do vedení 9:7. Jihostroj stále dotahoval a až Filip Křesťan dorovnal na 10:10. Bromovo Ústí nad Labem dobře přihrávalo, vylepšilo útok a rázem se dostalo do vedení 16:14 a Jihostroj stále dorovnával a pevně držel krok. V koncovce pomohl skvělým servisem Filip Křesťan, to už domácí vedli 21:19. Hosté ještě vystřídali, místo Matěje Prajzlera přišel na servis Richard Průcha. Poté opět přišlo jihočeské eso, tentokrát od Pawla Halaby a chvíli potom už stav 25:21 druhý set ukončil. 

Ve třetím dějství začal Jihostroj tlačit na podání a byl efektivnější v útoku. Vítězství, které domácí tým Reného Dvořáka poslalo do semifinále, tak na sebe nenechalo dlouho čekat. Nejvíce bodujícím hráčem utkání byl českobudějovický univerzál Filip Křesťan (15 bodů).

VK Jihostroj České Budějovice – SK Volejbal Ústí nad Labem 3:0
(25:19, 25:21, 25:19)

Smeče: 33: 32. Bloky: 10:3. Podání: 5:3. Chyby soupeře: 30:21. Body celkem: 75:59. Nejvíce bodující hráči: Filip Křesťan 15, Pawel Halaba 9 - Toms Vanags 11, Filip Kramár 10. Rozhodčí: Tomáš Kavala, Lukáš Spáčil.

České Budějovice: Palgut, Mach, Křesťan, Halaba, Ondrovič, Fila. Libero: Michálek. Hlavní trenér: René Dvořák.
Ústí nad Labem: Kramár, Prajzler, Tibitanzl, Bartůněk, Voth, Vanags. Libero: Pondělíček. Střídali: Kořínek, Vodvárka, Průcha. Hlavní trenér: Petr Brom

Autoři | Zdroj volejbalcb.cz

Štítky sport, volejbal, České Budějovice, Jihostroj, extraliga, čtvrtfinále, postup, Ústí nad Labem, VK Jihostroj České Budějovice, semifinále, volejbalista, Filip Křesťan, Volejbal Brno, trenér, Karlovarský kraj, Paweł Halaba, Tomáš Fila

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Volejbalisté Jihostroje jsou v semifinále. Ústí nad Labem zdolali ve třech zápasech  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.