Počasí dnes26 °C, zítra21 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Jde o všechno. Musíme podat nejlepší výkon, říká kapitán Jihostroje Radek Mach

Volejbalisty českobudějovického Jihostroje čeká veledůležitá bitva. V semifinále s Karlovarskem prohrávají 2:0 na zápasy a v pondělní 9. dubna se může rozhodnout, kdo z této semifinálové dvojice postoupí do finále. Kapitán týmu Radek Mach na autogramiádě zhodnotil oba předchozí semifinálové duely, a zároveň poukázal na nový herní systém, který by mohl být Jihočechům výhodou.

Semifinále zahájil Jihostroj v domácím prostředí, ale i tak první zápas nevyšel…
Bylo jasně vidět, že karlovarský tým je výborně rozehraný. Měli za sebou těžkou čtvrtfinálovou cestu přes Brno. My jsme měli deset dní pauzu a jak se ukázalo, jejich zápasová příprava jim svědčí. Karlovy Vary na tom byly, co se týče herní přípravy, daleko lépe než my.  Vycházel jim servis a my jsme se  do zápasu dostávali velmi pomalu, když se nám podařilo držet s nimi krok až ve třetím setu, ale v koncovce jsme udělali pár chyb. Závěr se nám nevydařil. 

Ve druhém semifinálovém zápase na půdě soupeře už bylo vidět, že se Jihostroj zvedá. Výkon týmu šel nahoru, je to tak?
Ve druhém zápase už jsme drželi s Karlovarskem delší dobu krok. Podařilo se nám vyhrát druhý set a ve třetím setu jsme v koncovce dokonce vedli, potom bohužel opět přišly naše nevynucené chyby. Docela smolně jsme ztratili třetí set, což nás trošičku zlomilo, hlavně psychicky. I přesto, že jsme ve čtvrtém setu bojovali, nepodařilo se nám vítězství upracovat a podlehli jsme i ve druhém zápase. Ale musím říct, že naše hra má stoupající tendenci a pevně věřím a doufám, že v domácím prostředí se nám podaří vyhrát. 

Takže v pondělním zápase půjde o všechno?
Jde o všechno a hlavně naši fanoušci by si zasloužili vidět kvalitní volejbal. Tímto bych je chtěl na tento důležitý zápas pozvat. Budeme je moc potřebovat, protože jak už bylo řečeno, jde o všechno. 

Na začátku sezony se mluvilo o ambicích, kde cílem sezony byl postup do finále…
Na začátku sezony byl jasný cíl postup do finále a ten máme zatím dál než Karlovy Vary. Změna systému play-off někomu může svědčit míň a někomu víc, ale teď hraje v náš prospěch, jelikož 2:0 ještě nic neznamená. V případě, že by se nám dnes doma podařilo vyhrát, tak jsme vlastně okamžitě ve hře a můžeme se znovu jet do Karlových Varů rvát o všechno, ale nechci předbíhat. Dnes musíme podat v domácím prostředí nejlepší výkon.

Autoři

Štítky volejbal, Jihostroj, Karlovarsko, rozhovor, Radek Mach, finále, Karlovarský kraj, Karlovy Vary, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jde o všechno. Musíme podat nejlepší výkon, říká kapitán Jihostroje Radek Mach  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.