Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

České družstvo nezastavily ani Bělorusky. Hradec viděl postup do Final Four

Špičkový volejbal viděla zaplněná jindřichohradecká sportovka, do které dorazily k pátému zápasu Evropské ligy hráčky České republiky a Běloruska. Byl to souboj prvního týmu s druhým a pouze vítězství soupeřek mohlo oddálit českou radost z postupu na závěrečný turnaj. Domácí tým ale nedal Běloruskám šanci a vyhrál jednoznačně 3:0.

Češky vítězstvím pokračují v dominanci. Ve své základní skupině mají po pěti zápasech plný počet bodů. K odvetě do Běloruska pocestují s jistým postupem a mohou ve středu hrát v klidu. Ve skupině dále český tým dvakrát zdolal Slovensko i Španělsko.

V pátém utkání byly Češky od začátku prvního setu lepší a postupně si dokráčely k zisku sady 25:18. Stejným poměrem skončil i druhý set, i když v něm už Bělorusky dokázaly být v jeho průběhu vyrovnanějším soupeřem. Největší drama diváci viděli v posledním dějství, které se rozhodovalo až od stavu 19:19.

Domácí hráčky postoupily na závěrečný turnaj Final Four, který se uskuteční 14. a 15. června v maďarské Budapešti. Do sportovky přišlo přes 1 000 diváků, kteří vytvořili skvělou atmosféru.

Musím pochválit fanoušky, kteří byli fantastičtí. Stejně tak chválím i holky za parádní výkon. Makaly jak na tréninku, tak i v zápasech. Po pěti utkáních máme ztrátu pouze jednoho setu, což pochopitelně těší a jsem spokojený. Povedlo se nám Bělorusky zatlačit i servisem,“ uvedl v pozápasovém hodnocení trenér Zdeněk Pommer.

Česká republika – Bělorusko 3:0 (18, 18, 21)

Nejvíce bodující hráčky: Mlejnková 20, Kossányiová 12 - Hryškevičová 9, Kalinovská-Guengoerová 8. Rozhodčí: Simonovská (Černá Hora), Grabovský (Česko). Esa: 8:4. Bloky: 5:7. Čas: 79 minut. Diváků: 1 200.

Autoři | Foto cvf.cz

Štítky volejbal, Evropská liga, reprezentace, Bělorusko, postup, Final Four, Česko, Španělsko, Slovensko, Budapešť

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

České družstvo nezastavily ani Bělorusky. Hradec viděl postup do Final Four  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.