Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jihostroj zítra odehraje zápas proti nejlepšímu týmu světa. Přijede italská Civitanova

Volejbalisty Jihostroje zítra čeká opravdu náročný zápas. Do českobudějovické haly totiž zamíří italská Cucine Lube Civitanova, která je oficiálně nejlepším týmem světa. Italský velkoklub v minulém týdnu vyhrál Mistrovství světa klubů. Mezi zvučnými jmény je i jeden hráč z České republiky. A na to jak se kluci na zápas připravují a jestli mají z něčeho strach, jsme se zeptali trenéra Reného Dvořáka a univerzála Filipa Křesťana.

Jak se připravujete na domácí zápas s Civitanovou?

René Dvořák: Nejedná se o nic speciálního. Budeme si připravovat stejně jako na každý zápas. Máme několik sad videí, která zpracujeme a podle nich udělám přípravu. Je to pouze další zápas, samozřejmě se zvučným soupeřem, ale není tam nic navíc. Jediný rozdíl je v tom, že jde o hráče, kteří pro nás jsou herně neznámí.

Filip Křesťan: Spíš šetříme síly, než abychom trénovali něco, co už nenatrénujeme nebo nestihneme. Každopádně na zápas se moc těšíme. Střetneme se s nejlepším týmem světa. Takový zápas si nezahrajeme každý rok. Převládá spíš euforie než respekt ze soupeře. Já osobně si od tohoto zápasu slibuji, že si zahraju proti nejlepším hráčům na světě a srovnám své síly proti jejich.

Pojeďte hráče podpořit do italského Trenta. Další zápas s italským týmem odehraje Jihostroj 19. prosince a půdě Trentino Itas. Jet s hráči bojovat můžete i vy. Klub totiž vypravuje autobus. Fanoušci, kteří chtějí Jihostroj podpořit i ve třetím zápase Ligy mistrů, se musí nahlásit do 13. prosince. Podrobnější informace najdete na stránkách klubu. 

Kluci už za sebou mají dva zápasy s míčem Mikasa? Je to velký rozdíl oproti Gale?

René Dvořák: S těmito míči využíváme právo odehrát i extraligové zápasy. Každopádně je to velký rozdíl. Míč je pomalejší, línější, musí se do něj více udeřit a neodlítává tak, jako Gala. Jinak se dává servis. Bohužel to není ještě úplně ideální a hráči si musí zvyknout.

Máte už jasno o základní sestavě?

René Dvořák: Jdeme zápas od zápasu a základní sestava se vždy vyvine podle toho, jak se daří hráčům na tréninku před zápasem a také podle jejich zdravotního stavu. Samozřejmě, že nějaká jména mám jasná, ale zatím nemohu říct, kdo přesně v sedmičce nastoupí.

Je něco, z čeho máte strach?

René Dvořák: Strach máme z každého jejich hráče. Mužstvo je složeno ze samých superhvězd a nejen na postech sedmi hráčů na hřišti. Například druhý nahrávač je nejlepší nahrávač Belgie, třetí blokař je polský hráč, který je mistrem světa. Síla hrozí od každého z nich.

Vy už jste naznačil zvučná jména. Na koho se diváci mohou těšit?

René Dvořák: Jejich sestava je protkána superhvězdami dnešního volejbalu. Osa, kterou tým Civitanovi tvoří, je nahrávač z Brazílie Bruno Rezende, který je momentálně jeden z nejlepších nahrávačů na světě. Jsou tam ale i další hráči, jako je například Robertlandy Simon, Osmany Juantorena a Yoandy  Leal.

Pro kluky to asi bude velmi těžký zápas?

René Dvořák: Bude to pro nás hodně náročné. Pomyslnou třešničkou bude jejich hráč z České republiky Jiří Kovař, který v 15 letech odešel do Itálie jako junior. Shodou okolností jsem s jeho otcem nastupoval v Dukle Liberec. Budu rád, když ho u nás budeme moci přivítat a podat si s nim ruku. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Volejbal CB

Štítky volejbal, Liga mistrů, Itálie, Jihostroj, Filip Křesťan, Česko, Liga mistrů UEFA, Dukla Liberec, Bruno Rezende, Osmany Juantorena, Robertlandy Simón, Yoandy Leal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihostroj zítra odehraje zápas proti nejlepšímu týmu světa. Přijede italská Civitanova  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.