Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Není důvod stresovat se Ligou mistrů, říká trenér Jihostroje Dvořák

Volejbalisty Jihostroje čeká zítra zápas proti tureckému týmu Fenerbahce Istanbul. Při prvním utkání na turecké půdě dokázal Jihostroj vybojovat vítězství 3:2. Soupeř tak přijede s náladou na odvetu. Před zápasem jsme ještě vyzpovídali trenéra René Dvořáka, který prozradil, jak kluci zvládají tempo Ligy mistrů a extraligy.

Kluky čeká další zápas Ligy mistrů. Už máte jasno o sestavě?
Na pěti postech jasno mám. Jeden post je ještě s otazníkem podle tréninku a podle toho jak se klukům bude dařit.

Je pro vás teď prioritní Liga mistrů nebo extraliga? 
Pro nás je vždy prioritní zápas, který přijde. Liga mistrů je o tom, zahrát si parádní zápas proti nejlepším hráčům světa. Není důvod se stresovat. Nehrajeme o žádné umístění. Počty jsou jasné a ze skupiny postupuje pouze první a druhý s nejvyšším počtem bodů a na to už my nemůžeme dosáhnout. 

Jak hráči zvládají toto tempo? 
Když to vidím, tak zápas ve čtvrtek a pak hned v sobotu vždy zanechá nějakou stopu. Na sobotní zápas vstupujeme ne úplně v top čerstvosti. U nás se to podepsalo například při zápase s Karlovarskem. Odehráli jsme dva sety slušně, ale pak nám začaly docházet síly, kluci přestali být agresivní, důrazní a těchto slabin hned protihráč využije. Nějakým způsobem to zvládají. Zatím nemohu říct, že by nám Liga mistrů nějak uškodila ve výsledcích extraligy. Některé zápasy by možná vypadaly jinak, kdybychom se na ně déle připravovali, ale jsme rádi, že si Ligu mistrů můžeme zahrát. 

Na co byste diváky ve čtvrtek pozval? 
Mužstvo je poskládané z výborných hráčů, kteří hrají ve svých národních mužstvech. Jsou tam například hráči jako Hidalgo Oliva. Extravagantní hráč, který hraje velmi zvláštní a rychlou hru. Je velmi dynamický, strhává na sebe pozornost především svým výkonem a vystupováním. Samozřejmě pak také Ter Maat Wouter – univerzál, který je jejich největší sílou na těžké míče. 

V čem vidíte největší sílu tureckého mužstva? 
Svým způsobem se jedná o komplexní družstvo, které v ničem nějak extra nevyniká. Má ale perfektně zvládnutou obranu v poli a ta síla je i jejich v přihrávce. Nahrávač je velmi šikovný, hraje velmi rychle do kůlu hlavně s Olivou a Rossardem, a to se velmi těžce brání.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Jihostroj, rozhovor, trenér, René Dvořák, Liga mistrů UEFA, Fenerbahçe SK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Není důvod stresovat se Ligou mistrů, říká trenér Jihostroje Dvořák  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.