Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Kapitán Jihostroje Mach se pomalu dostává do formy

Koncem ledna se v zápase s Karlovarskem Radek Mach ošklivě zlomil kotník, když nešťastně dopadl na spoluhráče. První prognózy pro šestatřicetiletého blokaře nebyly optimistické, díky kvalitní péči se však zranění hojí rychle a kapitán Jihostroje už myslí na návrat na palubovku. Podívejte se, jak pracuje s kondičním trenérem Jakubem Kalusem.

„Můj zdravotní stav se hodně zlepšil. Ani jsem to sám nečekal. Velký dík patří klubu, který se o mě postaral. Každý den se mi individuálně věnuje náš kondiční trenér. Řešíme stabilizační cviky, abych byl schopný vrhnout se příští týden naplno do tréninku. Doufám, že když všechno půjde dobře, tak bych mohl naplno zasáhnout už do semifinále,“ vzkazuje kapitán Radek Mach, který se poctivě individuálně připravuje.

Pod dohledem kondičního trenéra Jakuba Kaluse pracuje na tom, aby zvládal cviky ve vyšší intenzitě. Společně se zaměřují se na těžší cviky na stabilizaci a rychlost. „Jsem rád, že je znát progres, ale ještě to bude chtít pár dní do ideálního stavu. Důležité je, že nás nic nelimituje – noha nebolí ani neotéká. Zatím vše nasvědčuje tomu, že by se Radek mohl zapojit už do semifinálových bojů,“ hodnotí kondiční trenér Jihostroje, který je s Machem v dennodenním kontaktu.

Dlouhá pauza mezi čtvrtfinále a semifinále se v tomto případě hodí. Jihostroj odstartuje další kolo play-off domácím zápasem až 22. března. Případný návrat statisticky nejlepšího blokaře týmu by samozřejmě uvítal trenér Dvořák. „Já pevně věřím, že se vrátí do hry. Je fakt, že zlomenina nebyla komplikovaná a všechno dobře srostlo. Děláme naprosté maximum pro to, aby Radek mohl hrát co nejdřív,“ říká hlavní kouč.

René Dvořák však zároveň upozorňuje, že nebude chtít návrat kapitána do sestavy uspěchat. „Tohle je play-off. Není to tedy jen o tom hrát volejbal, ale hrát ho na nejvyšší možné úrovni. To ještě bude chviličku trvat, i přestože začal pomalu poskakovat. Já budu štěstím bez sebe, když nám bude moct pomoci v dalším kole play-off.“

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva | Foto VK Jihostroj

Štítky České Budějovice, Jihostroj, volejbal, Mach, zranění, Radek Mach, trenér, Karlovarský kraj, playoff

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kapitán Jihostroje Mach se pomalu dostává do formy  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.