Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Schouten a Stoilovič zůstávají. Zahraniční hráči budou pokračovat v Jihostroji

Sotva pro Jihostroj skončila sezona, už se oznamují nové smlouvy. S vedením klubu se dohodli dva zahraniční hráči, kteří přišli v loňském roce jako velké posily týmu. A díky tomu, že vysoká očekávání potvrdili, budou pokračovat i příští rok. Casey Schouten a Filip Stoilovič pokračují v Jihostroji.

Udržet obě hráče bylo pro Jihostroj v mezisezonním období prioritou. „Oba výborně zapadli do mužstva, jak po volejbalové, tak lidské stránce a jsou to stoprocentní profesionálové! Casey je obrovský dříč, který je výborně fyzicky disponovaný. Myslím, že se už naplno sžil s místním prostředím i specifiky české extraligy. Věřím, že nadcházející sezona ještě více ukáže jeho útočný potenciál a sílu na servisu, který je pro nás jednou z nejdůležitějších herních činností, na kterých musíme stavět,“ uvedl generální manažer Robert Mifka na adresu Caseyho Schoutena.

Kanadský univerzál byl nejvíce bodujícím hráčem Jihostroje a i v rámci celé extraligy patřil k nejlepším v úspěšnosti útoku. „Mám radost, že můžu v Českých Budějovicích pokračovat. Je tu skvělá parta, klub funguje na vysoké úrovni a moc se mi líbí i samotné město. V uplynulé sezoně jsme byli blízko ke splnění našeho cíle a já mám velkou chuť pokračovat v tvrdé práci a být součástí vývoje tohoto týmu. Vypadá to, že pandemická situace v Česku se zlepšuje, takže doufám, že v příští sezoně budeme dostávat energii od fanoušků přímo v hale. Už se těším, až se v srpnu vrátím zpět,“ vzkazuje Casey Schouten z rodného Winnipegu.

Filip Stoilovič patřil do nejužší špičky nejlepších přihrávačů v UNIQA extralize a byl velkým přínosem pro organizaci hry celého týmu. „Filip je komplexní hráč evropského formátu v nejlepších letech. Během sezony jsme se mohli spolehnout na jeho stabilní příjem, výbornou obranu a organizaci hry v poli. Bohužel ho limitoval komplikovanější průběh covidu a následně i zranění. Věřím, že až bude fyzicky v pořádku, ukáže naplno svou sílu a šikovnost i v útoku a na servisu, který je rovněž jeho silnou stránkou,“ říká Robert Mifka.

Srbský smečař vystřídal před příchodem do Jihostroje během pěti sezon šest týmů. Jižní Čechy na něj ale zapůsobily a rozhodl se prodloužit své angažmá. „Jihostroj je jako jedna velká rodina. Užíval jsem si každou chvíli na hřišti, i když bez fanoušků to nebylo úplně ono. Těším se, až se budou moct konečně vrátit na tribuny, protože jsem v celé mojí první sezoně nezažil, jaké je hrát v Českých Budějovicích před plnou halou. Myslím, že s jejich podporou se odrazíme k ještě lepším výkonům,“ komentuje podpis nového kontraktu Filip Stoilovič.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Dan Kubát

Štítky volejbal, Jihostroj, smlouvy, tým, Casey Schouten, Filip Stoilovič, Robert Mifka, Extraliga ledního hokeje, České Budějovice, Česká volejbalová extraliga mužů, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Schouten a Stoilovič zůstávají. Zahraniční hráči budou pokračovat v Jihostroji  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.