Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jihostroj narazí v Poháru CEV na sibiřský Kuzbass Kemerovo

Páteční losování evropských pohárů rozhodlo o našem soupeři pro Pohár CEV. Na Jihostroj se zprvu usmálo štěstí, když z úvodní skupiny 32 mužstev postoupil jako jeden ze dvou týmů bez boje rovnou do šestnáctifinále. V něm ale narazí na celek z ruské Sibiře – Kuzbass Kemerovo.

V minulé sezoně sedla na Jihostroj v Poháru CEV smůla. Los určil jako soupeře tým, který se jen těsně neprobojoval do hlavní části Ligy mistrů. Tím se stalo Dynamo Moskva, s nímž se nakonec Jihostroj vinou komplikací v jednání se soupeřem a organizací CEV neutkal.

Při letošním losování Poháru CEV se na Jihostroj nejprve usmálo štěstí. Jako jeden ze dvou mužstev totiž dostal volnou vstupenku rovnou do druhého kola evropského poháru. V něm už však má jistého soupeře a opět jím bude ruský klub.

„Pro nás je to trochu Pyrrhovo vítězství. Máme samozřejmě radost z postupu rovnou do další fáze Poháru CEV. Na druhou stranu nás ve druhém kole čeká soupeř až ze Sibiře, s čímž je spojené dlouhé cestování. Kuzbass je jedním z předních celků ruské Super ligy. V minulé sezoně skončil na čtvrtém místě, takže se naši fanoušci mohou těšit, že do Českých Budějovic dorazí velmi atraktivní soupeř,“ říká generální manažer Robert Mifka.

První duel dvojzápasu by se měl odehrát v českobudějovické Sportovní hale. Přesné datum bude ještě specifikováno, ale odehraje se mezi 30. listopadem a 2. prosincem. Na odvetu do více než pět a půl tisíce kilometrů vzdáleného Kemerova se Jihostroj vydá mezi 7. a 9. prosincem 2021. V případě, že by oba zápasy skončily nerozhodně, výhodu rozhodujícího zlatého setu bude mít v domácím prostředí soupeř.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva | Foto Dan Kubát

Štítky Jihostroj, Pohár CEV, volejbal, Sibiř, Kemerovo, Liga mistrů UEFA, OHK Dynamo Moskva, Robert Mifka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihostroj narazí v Poháru CEV na sibiřský Kuzbass Kemerovo  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.