Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jihostroj oznámil další posilu. Peter Ondrovič se vrací z Belgie na jih Čech

Jihostroj oznámil novou posilu na blokařský post. Do Českých Budějovic se vrací slovenský reprezentant Peter Ondrovič. Sedmadvacetiletý volejbalista nahradí Radka Macha, stane se nejzkušenějším ze tří blokařů.

Peter Ondrovič v Českých Budějovicích působil mezi roky 2017 až 2021. Rodák z Bratislavy poté zamířil sbírat zkušenosti do Belgie, odkud se nyní vrací zpět na jih Čech. 

Profesionální kariéra
2010 – 2015 Cop Volley Trenčín (Slovensko)
2015 – 2017 WWK Volleys Herrsching (Německo)
2017 – 2021 VK Jihostroj České Budějovice 
2021 – 2022 Lindemans Aalst (Belgie)
2022 - ? VK Jihostroj České Budějovice 

„Už když jsme se s Peterem minulý rok loučili, shodli jsme se, že si necháváme do budoucna dveře otevřené. Během sezony jsme byli v kontaktu, a nakonec jsme se domluvili na jeho návratu,“ uvedl pro klubový web generální manažer Robert Mifka.

„Peťo už svoje kvality prokázal jak u nás, kde patřil v obranné činnosti k extraligové špičce, tak ve slovenské reprezentaci. Určitě ho posunula také zahraniční zkušenost a my jsme rádi, že se budeme moct opřít o tak silnou sestavu blokařů,“ dodal Mifka.

V Jihostroji patřil Ondrovič mezi nejlepší blokaře celé soutěže. V posledním ročníku měl dokonce druhý nejvyšší průměrný počet bloků na jeden set z celé Uniqa extraligy. České Budějovice tak mají kompletní blokařskou trojici. Tvořit ji budou Peter Ondrovič, Josef Polák a Oliver Sedláček. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto VK Jihostroj České Budějovice

Štítky volejbal, jihostroj, sport, Peter Ondrovič, Belgie, Česko, České Budějovice, Radek Mach, Robert Mifka, VK Jihostroj České Budějovice, Německo, Slovensko, Bratislava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihostroj oznámil další posilu. Peter Ondrovič se vrací z Belgie na jih Čech  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.