Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Po reprezentační přestávce pokračuje nadstavba o Extraligu. Sokol Hluboká přivítá pod umělým osvětlením Olympii Blansko

Po herní přestávce, v níž Sokol Hluboká pořádal mezinárodní turnaj desetiletých SUPER CUP, hostil reprezentační soustředění mužů i žen, utkání české reprezentace s výběrem Extraligy v rámci ALL STAR GAME a kdy reprezentace skončila třetí na Pražském baseballovém týdnu, pokračuje od července dalšími utkáními nadstavba o Extraligu.

Sokol má za sebou pětinu z celkových dvaceti pěti kvalifikačních utkání, získal čtyři body a se skóre 53:15 vede neúplnou tabulku nadstavby. Poslední dvojzápas se Skokany Olomouc vyhrál a nyní ho čeká další moravský soupeř Olympia Blansko. Olympia vloni sestoupila z Extraligy a letos skončila v tabulce 1. ligy celkově druhá za dalším bývalým extraligovým týmem Blesk Jablonec. Tým táhne hrající trenér Štěpán Havlíček, který v základní části Extraligy hostoval i za Sokol a pomohl mu v několika utkáních především na nadhozu. Statistikám Blanska na tomto postu vévodí Jakub Kostka, Aleš Blažek a Jan Svoboda, na pálce se daří Ladislavu Kabešovi, Vojtěchu Pomazalovi a již zmiňovanému univerzálu Jakubu Kostkovi.

Na přípravě Sokola Hluboká se v minulých dnech podílel i zkušený trenér Rick Jacques (*1965), který mj. vedl jako trenér a manažer Techniku Brno a trénoval i reprezentaci ČR. K dispozici by měli být všichni hráči základního kádru, do mistrovských utkání se zatím naplno nezapojil reprezentační nadhazovač Jan Novák, který doléčuje zranění.

„Trenéra Ricka Jacques jsme požádali o spolupráci uprostřed rozehrané sezóny. Pomohla nám reprezentační přestávka a tak tým pracoval pod jeho dohledem vedle herních činností především na fyzické přípravě. Čeká nás v průběhu července a srpna maraton těžkých utkání, z nichž každé může být rozhodující. Proto nechceme nic podcenit a k dispozici musíme mít co nejširší lavičku a dostatek sil, protože série dvaceti zápasů za dva letní měsíce je opravdu náročná. Nemáme ale jiný cíl než vybojovat pro Hlubokou Extraligu i pro další sezóny,“ říká předseda Sokola Hluboká David Šťastný

Na nadhozu se tak představí téměř kompletní sestava nadhazovačů včetně Australana Williama Parsonse, Venezuelana Kelvise Palmy Fernandeze a Kolumbijce Karmina Villy, kterým budou sekundovat mladí odchovanci Petr Vojta, Viktor Sedláček či Michal Malát. Pálkařským statistikám vévodí zkušený reprezentant Martin Mužík a reprezentant do 23 let Matěj Vlach, daří se Matěji Dvořákovi, Vasilu Zhupaninovi, Michalu Soukupovi, Josefu Novákovi, Martinu Jiránkovi či Petrovi Sílovi, kterého fanoušci nedávno nominovali do ALL STAR Extraligy. Tradičními oporami v poli jsou další hlubočtí odchovanci Kamil Miranda nebo Jan Líkař, výborně se uvedl i novic Milan Vrábel.    

První utkání série se hraje ve sportovně relaxačním areálu na Hluboké pod umělým osvětlením v pátek 1. července od 20.00 hodin. Druhé utkání v sobotu 2. července od 13 hodin rovněž na Hluboké a třetí utkání hostí Blansko v neděli od 13. hodin. Páteční večerní a sobotní odpolední zápasy s živým komentářem Milana Maříka a Jana Koláře budou streamovány na kanále Sokola Hluboká, všechna utkání jsou k dispozici též na kanále České baseballové asociace.

Ohodnoť článek

Tisková zpráva

Štítky baseball, Hluboká nad Vltavou, extraliga, zápasy, sport, Blansko, Superpohár UEFA, trenér, TJ Olympia Blansko, umělé osvětlení, Jan Svoboda, Hluboké, Olomouc, Česká baseballová asociace, VSK Technika Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po reprezentační přestávce pokračuje nadstavba o Extraligu. Sokol Hluboká přivítá pod umělým osvětlením Olympii Blansko  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.