Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jihostroj zahájí extraligu na konci září proti Ostravě

Volejbalisté Jihostroje začnou extraligovou sezonu 24. září na jihu Čech soubojem s Ostravou a hned o týden později vyrazí na hřiště vicemistra z Prahy. Domácí zápasy budou hrát Českobudějovičtí tradičně převážně v sobotu od 18 hodin.

Ještě před začátkem extraligy však čeká Jihostroj Superpohár, do kterého se kvalifikoval vítězstvím v domácí pohárové soutěži. V teprve druhém ročníku Superpoháru změří České Budějovice síly s vítězem mistrovského titulu z Karlovarska, které vyhrálo první Superpohár v uplynulém roce. O vítězi rozhodne jediné utkání, které je naplánováno na pondělí 19. září – dosud však není jasné, kde se zápas odehraje.

Známý je rozpis extraligy, která bude v základní části pro každý tým o dva zápasy bohatší. Po postupu Benátek nad Jizerou totiž bude hrát nejvyšší soutěž v sezoně 2022/23 hned třináct mužstev. Některé termíny se mohou měnit v návaznosti na situaci ve Sportovní hale či případné zařazení do programu ČT sport.

„Kompletní rozpis utkání na sezonu 2022/23 najdou fanoušci na klubovém webu volejbalcb.cz, kde budou také všechny změny okamžitě aktualizovány,“ uvedl tiskový mluvčí Jihostroje Matěj Mayer.

Jisté je, že se fanoušci mají na co těšit! Kromě Superpoháru a extraligy bude Jihostroj usilovat o nejvyšší příčky také v Českém poháru, kam bude nasazený rovnou do čtvrtfinále. O postupujícím do Final Four tentokrát bude rozhodovat jediný zápas.

Mezinárodní konfrontaci Jihočeši okusí v rámci Poháru CEV, ve kterém je zatím znám okruh tří potenciálních soupeřů. Evropský pohár zahájí Jihostroj na palubovce soupeře v termínu mezi 8. – 10. listopadem, odveta v českobudějovické Sportovní hale se bude hrát 16. listopadu od 18 hodin.

Na všechny tyto soutěže platí permanentka, jejíž majitelé mají jako jediní zajištěné své sedadlo na všech domácích zápasech sezony 2022/23. Permanentku lze pořídit na webu cbsystem.cz.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva | Foto Dan Kubát

Štítky Jihostroj, volejbal, extraliga, soutěž, Ostrava, Česko, Praha, superpohár, České Budějovice, Karlovarský kraj, Benátky nad Jizerou, ČT sport

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihostroj zahájí extraligu na konci září proti Ostravě  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.