Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Sokol Hluboká má jistotu Extraligy i pro příští sezonu, po sérii v Jablonci dál vede tabulku Nadstavby

Sobotní remíza v sérii s Bleskem Jablonec přinesla Sokolu Hluboká rozhodující bod a jistotu Extraligy. Sokol vede se 17 body z 19 utkání tabulku Nadstavby o bod před druhou Technikou Brno. Třetí v pořadí Kotlářka Praha má zatím 9 bodů a ve zbývajících sedmi utkáních už nemůže Sokol a Techniku dostihnout. Jistota extraligy se ale nerodila v Jablonci lehko. Sokol totiž teprve podruhé v Nadstavbě ztratil bod, když první utkání prohrál 3:7. Ve druhém už ale pálkaři Sokola kralovali a dvěma homeruny a především deseti body v posledních dvou směnách nedali Jabloneckým šanci na žádné zbytečné drama a potvrdili svou pozici v tabulce výhrou 5:16.

Blesk Jablonec – Sokol Hluboká 7:3

Domácí pálkaři hned v prvním útoku proti nadhazovači Sokola Petru Vojtovi obsazovali mety a po dvoumetrovém odpalu Zdeňka Machačky skórovali Matyáš Fous a Oto Vrána. Za hosty korigoval Matěj Dvořák. Ve čtvrté směně si Blesk úspěšný útok zopakoval. Při obsazených metách a double Michala Kubiny doběhlo pro body duo Fous – Vrána a pak si pro bod došel i nejlepší jablonecký hráč Michal Kubina. V šesté směně střídal nadhazovače Sokola Petra Vojtu Kelvis Palma Fernandez, v sedmé směně přišel na nadhoz Blesku za Franciska Vilchera Filip Šafařík. Po chybě v poli korigoval Martin Mužík, po jeho singlu v osmé směně ještě snížil šestnáctiletý Vít Chládek na 3:5, ale dohrávka osmé směny přinesla opět double Michala Kubiny, po kterém Ramon Ulacio Roso a Oto Vrána pojistili výhru Blesku 7:3.        

Blesk Jablonec – Sokol Hluboká 5 : 16

Druhé utkání startovali hlubocký Viktor Sedláček a jablonecký Ramon Ulacio Roso a stav byl vyrovnaný až do konce páté směny. První body po chybách připsali za Sokol Petr Síla a za Blesk Oto Vrána. Smírně dopadla i pátá směna, kdy za hostující Sokol chytře skóroval Matěj Vlach a po singlu Josefa Kovandy Matěj Dvořák. Na nadhoz Sokola přišel Michal Malát a než se zahřál, po sérii ballů a chybě v poli domácí korigovali Matyášem Fousem a po singlu Zdeňka Machačky dorovnal na 3:3 Oto Vrána. V šesté směně Sokol zlomil utkání definitivně na svou stranu, když získal tři doběhy. Blesk pak střídal na nadhozu a proti Lukáši Roubíčkovi a Adamu Brennerovi získali pálkaři Sokola v sedmé a osmé směně hned deset bodů a excelovali! Svým třetím homerunem se blýskl zkušený tahoun Sokola Matěj Dvořák a svůj první homerun si z Jablonce na Hlubokou veze i osmnáctiletý David Jelínek! Parádně pálili Matěj Vlach, Martin Mužík, kteří trefili dvakrát double, dvoumetové odpaly přidali i Petr Síla a Petr Vojta. Na konci osmé směny byl stav 5:16 a Sokol mohl slavit zachování extraligové příslušnosti i pro sezónu 2023.   

„Jablonečtí dnes ukázali svou sílu především v prvním utkání. Mají řadu výborných pálkařů a první zápas jim vyloženě sedl, přehráli jsme je jasně až v závěru druhého utkání. My jsme měli celou Nadstavbu velmi dobře rozehranou, nenechávali jsme nic náhodě a jsem moc rád, že se nám takto v předstihu podařilo potvrdit Extraligu i pro třetí sezónu v řadě. Máme nyní posledních šest utkání Nadstavby na to, abychom ještě více zapojili lavičku a vyzkoušeli mladé hráče v zápasové zátěži,“ hodnotil trenér Sokola Michal Kapr.

„Děkuji všem hráčům za poctivou práci v Nadstavbě. Je vidět že získali v Extralize zdravé sebevědomí, jsou psychicky odolnější a to byl jeden z rozdílových faktorů oproti ligovým soupeřů. Ke zkušeným hráčům jako Martin Mužík, Matěj Dvořák, Matěj Vlach, Petr Síla a dalším se nám podařilo zapojit naše odchovance. Šestnácti, osmnáctileté hráče, kteří mezi tahouny výborně zapadli, a jejich výkony tím výrazně rostly. Do konce Nadstavby zbývá ještě šest utkání, v nichž dostane prostor celá lavička, budeme mít možnost vyzkoušet mladé hráče a různé herní varianty a připravovat se na naši třetí extraligovou sezónu 2023,“ uvedl předseda Sokola David Šťastný.     

Dalším soupeřem Sokola bude už ve středu 10. srpna Olympia Blansko. Sokol se představí doma ve sportovně relaxačním areálu na Hluboké pod umělým osvětlením od dvaceti hodin, může hrát před domácím publikem v klidu otevřený útočný baseball a utkání tak slibuje parádní podívanou!

Ohodnoť článek

Tisková zpráva

Štítky baseball, Hluboká nad Vltavou, extraliga, nadstavba, sport, Jablonec, VSK Technika Brno, Praha, Blesk, TJ Olympia Blansko, Adam Brenner, David Šťastný

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sokol Hluboká má jistotu Extraligy i pro příští sezonu, po sérii v Jablonci dál vede tabulku Nadstavby  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.