Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Jihostroj na úvod sezony nezaváhal. Ostravu zdolal 3:0

K prvnímu kolu UNIQA extraligy přijela na jih Čech Ostrava. Jihostroj na soupeře od začátku vlétl, riskoval servis, a to se vyplatilo. Kromě koncovky druhého setu, kdy domácí polevili v koncentraci, bylo celé utkání jednoznačně v režii Českých Budějovic. Jihostroj tak odstartoval sezonu před svými fanoušky na jedničku.

V prvním utkání sezony 2022/23 bylo znát, že chce Jihostroj využít domácí haly a vlétnou na Ostravu, která byla po dlouhém cestování rozhozená. Českobudějovičtí od počátku tlačili na servisu, a to se jim vyplatilo. Pět es dal v prvním setu Stoilovič a Jihočeši si po celý průběh prvního setu drželi soupeře na distanc. Jihostroji se rozehrál také nový nizozemský univerzál van Schie, který si dobře rozuměl s nahrávačem Giraudem. Domácí ovládli první set velkým rozdílem – 25:12.

Druhý set už byl vyrovnanější. Ostrava využila toho, že Jihočeši polevili v koncentraci a hostující Jarosinski parádně složil několik balonů. České Budějovice provedly chvilkové dvojstřídání Giraudo s van Schiem nahradil Piskáček a Kriško. Zaujal však především domácí Polák, který přes léto zapracoval na servisu a připsal si krásný bod z podání. Koncovka byla dramatičtější, i tak ale měl navrch Jihostroj, který zvítězil 25:23.

Ve třetí sadě už Ostrava musela zabrat, kvalit však byla na domácí straně. Van Schie ke kvalitnímu útoku přidal i dva pěkné bloky a Jihostroj ve třetím setu soupeře válcoval. Hostům nepomohli ani čtyři body střídajícího Mazocha. Třetí set vyhráli Českobudějovičtí opět jednoznačně 25:14 a mohli si vychutnat závěrečné ovace fanoušků.

VK Jihostroj České Budějovice – VK Ostrava 3:0 (25:12, 25:23, 25:14)

VK Jihostroj České Budějovice:  van Schie, Stoilovič, Sedláček, Giraudo, Licek, Polák, libero Kovařík. Střídali: Piskáček, Kriško

VK Ostrava:  Jarosinski, Polynski, Dvořák, Fořt, Muroň, Blazej, libero Ptáček. Střídali: Mazoch, Vancl, Vašíček

Ohlasy

René Dvořák (trenér VK Jihostroj České Budějovice): V prvním a třetím setu jsme přehráli soupeře hlavně servisem. Kazili jsme, ale řekli jsme si, že budeme víc riskovat. Zápas byl náročný na koncentraci hráčů. Poznamenalo to závěr druhého setu, kdy jsme trochu vypadli z rytmu a Ostrava zatlačila na servisu.

Martin Licek (kapitán VK Jihostroj České Budějovice): Povedl se nám start do zápasu a po celé utkání se nám dařil servis. Podle mě jsme zaslouženě vyhráli, i když po druhém setu jsme si to trochu zkomplikovali, když jsme Ostravu pustili do koncovky našimi vlastními chybami. Příště se tomu musíme vyvarovat.

Richard Vlkolinský (trenér VK Ostrava): Jednoznačně vyhrál lepší tým. Přijeli jsme do Budějovic domácím trochu vzdorovat, ale podařilo se nám to jen ve druhém setu. Udělali jsme spoustu chyb. Co se nám daří v tréninku, tak se nám teď nedařilo. Nechci ale nijak snižovat kvalitu soupeře. V tomto směru určitě byl hmatatelný rozdíl. Gratuluju soupeři k vítězství.

Dominik Fořt (kapitán VK Ostrava): Budějovice ukázaly, jakou mají kvalitu. Byli jsme jim schopni konkurovat jen ve druhém a třetím setu. V prvním a druhém setu nás upodávali a my jsme si nebyli schopni přihrát a smečovat.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Dan Kubát

Štítky Jihostroj, volejbal, Ostrava, zápas, České Budějovice, VK Jihostroj České Budějovice, Česká volejbalová extraliga mužů, Česko, Volejbalový klub Ostrava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihostroj na úvod sezony nezaváhal. Ostravu zdolal 3:0  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.