Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Těžký zápas s Ústím Jihostroj otočil a má čtvrtou výhru v řadě

Favoritem utkání byl Jihostroj, který vyhrál proti Ústí nad Labem posledních 33 vzájemných zápasů. Hosté však vstoupili do zápasu odvážně a vyhráli první set. Jihostroj začal hrát lépe od druhého setu a měl s bojovnou hrou Ústeckých problémy. Českobudějovičtí nakonec vyhráli v napínavé koncovce čtvrtého setu a i díky skvělé divácké podpoře vyhráli počtvrté v řadě.

Ústí nad Labem nastoupilo na České Budějovice ve velkém stylu. Hostům se dařil servis a přehráli Jihostroj i ve hře po kůlech. Domácím trvalo delší dobu než se dostali do zápasu a než se nadáli, tak první set prohráli 18:25.

Od druhého setu se domácí konečně dostali ke slovu. Giraudo si rozuměl se Stoilovičem, který udělal hostů problémy. Ústí nad Labem však stále hrálo velmi dobře, dařilo se například Sudovi. Jihostroj před vlastními fanoušky zabral a zavelel k obratu v utkání.

Třetí sada byla opět velmi bojovná. České Budějovice zlepšily servis – především Ondrovič zlobil Ústí nad Labem plachtícím servisem. Sada se i díky němy vyvíjela lépe pro domácí, kteří si vybudovali náskok a nakonec hosty nepustili do zdramatizování koncovky. Jihostroj zvítězil 25:20 a otočil utkání.

Hosté předváděli na jihu Čech velmi sympatický výkon a museli se vypořádat se zraněním svého úderného hráče Matouše Lanka. Kvalita Jihostroje byla znát, ale Ústí nad Labem bojovným výkonem dělali domácím v cestě za vítězstvím velké problémy. Nakonec diváci ve Sportovní hale viděli vyrovnanou koncovku, kterou vyhrál Jihostroj až za stavu 27:25.

VK Jihostroj České Budějovice – SK Volejbal Ústí nad Labem 3:1(18:25, 25:18, 25:20, 27:25)

VK Jihostroj České Budějovice:  Giraudo, Licek, Ondrovič, Kriško, Michálek, Polák, libero Kryštof. Střídali: Stoilovič, van Schie

SK Volejbal Ústí nad Labem:  Srb, Lank, Baláž, Sobirov, Suda, Bere, libero Kořínek. Střídali: Fišer, Vodvárka, Kopecký

Nejvíce bodů: van Schie 14, Ondrovič 12, Licek 11 – Suda 19, Sobirov 16, Baláž 8, Útoky: 52:48, Esa: 8:5, Bloky: 6:5, Chyby soupeře: 29:30, Rozhodčí: Nedbálek a Dušek, Diváci: 1234

Ohlasy

Vojtěch Zach (trenér VK Jihostroj České Budějovice): Ústí vsadilo od začátku na servis a hrálo dobře. Musím mu pogratulovat, že jeho výkon byl velmi slušný a zaslouženě vyhrálo první set. My jsme se od druhého setu zlepšili, ale pořád se trochu hledáme, protože jsme změnili útočné schéma. K vítězství nám pomohli i skvělí diváci.

Martin Kryštof (kapitán VK Jihostroj České Budějovice): Pro nás to byl ohromně těžký zápas, Ústí přijelo ve skvělé formě a od prvního setu nás ve velkém stylu zatlačilo servisem. My jsme měli problém se z toho dostat. Naštěstí jsme od druhého setu začali hrát a zlepšili jsme blokování po kůlech. Jsme moc rádi, že jsme zápas zvládli za tři body.

Lubomír Vašina (trenér SKV Ústí nad Labem): Pro nás i přes porážku to byl dobrý zápas. Je obrovská škoda, že se nám zranil Matouš Lank, protože do té doby hrál velice dobře. Navíc v situaci, kdy bylo skóre těsné, tak borec na kůle neodpískal to, co by odpískat měl. Bohužel se to tím pro nás trochu zlomilo. Poznamenalo nás to na začátku čtvrtého setu, ale klobouk dolů před klukama, že jsme se dokázali vrátit do zápasu. Jsme rád, že jsme dokázali hodně zdramatizovat koncovku čtvrtého setu.

Jiří Kořínek (kapitán SKV Ústí nad Labem): Z naší strany výborný výkon, jsem na kluky moc pyšný. Ve čtvrtém setu měly České Budějovice trochu víc štěstíčka.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Dan Kubát

Štítky Jihostroj, Ústí nad Labem, České Budějovice, volejbal, VK Jihostroj České Budějovice, SK Volejbal Ústí nad Labem, Martin Kryštof, Jiří Kořínek, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Těžký zápas s Ústím Jihostroj otočil a má čtvrtou výhru v řadě  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.