Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Volejbalisté Českých Budějovic hladce postoupili do play off Poháru CEV

Volejbalisté Českých Budějovic postoupili do play off Poháru CEV. V osmifinále vyřadili švýcarský Schönenwerd, který na domácí palubovce porazili 3:2 na sety. O účast ve čtvrtfinále se utkají s jiným švýcarským klubem Amriswil, nebo s belgickým Maaseikem. V tomto souboji se bude odveta hrát ve středu, první zápas vyhrál Maaseik ve Švýcarsku 3:2.

Jihočeši si ze Švýcarska přivezli ještě lepší výchozí pozici, protože Schönenwerd porazili 3:1. K postupu jim proto stačilo získat dva sety. První dějství ale patřilo hostům, kteří vyhráli 25:22. Ve druhé sadě Jihočeši zlepšili přihrávku a naopak sami více škodili servisem, což jim přineslo výhru 25:21. Postup si zajistili už ve třetím setu, který ovládli díky sedmibodové sérii od stavu 18:18.

Trenér Jihostroje Vojtěch Zach za rozhodnutého stavu výrazně obměnil sestavu. V novém složení jeho svěřenci sice prohráli čtvrtý set 18:25, ale rozhodující tie-break získali v poměru 15:10. Nejproduktivnějším hráčem domácích byl se čtrnácti body smečař Martin Licek, i když odehrál jen první tři sety.

„Čekal jsem, že to bude těžší než v prvním zápase, soupeř neměl co ztratit. Schönenwerd byl hodně odvážný na servisu, který jim šel daleko lépe než nám. Atmosférou se to blížilo play-offovým zápasům. Jsem moc rád za vítězství a postup do dalšího kola Poháru CEV. Každé vítězství v mezinárodní soutěži je ceněné a podepisuje se na dobrém jménu českého volejbalu,“ řekl pro klubový web Vojtěch Zach, trenér domácích. 

„Byl to pro nás těžký zápas. Velmi podobný našemu prvnímu utkání. Začali jsme dobře, vyhráli jsme první set, ale rozdílovým hráčem byl opět pan Kriško, který byl nejlepším hráčem na hřišti,“ přidal své hodnocení trenér hostujícího týmu Johan Verstappen.

Play off Poháru CEV je mezifází mezi osmifinále a čtvrtfinále. Vzejdou z něj čtyři postupující, kteří se ve čtvrtfinále utkají s vyřazenými týmy ze třetích míst základních skupin Ligy mistrů. Mezi nimi může být i Karlovarsko, které společně s Jihostrojem zůstalo jako jediné z českých mužských klubů v tomto ročníku evropských pohárů.

VK Jihostroj České Budějovice - Volley Schönenwerd 3:2 (22:25, 25:21, 25:18, 18:25, 15:10)

Nejvíce bodů: Licek 14, Kriško 13, Polák a Stoilovič oba 11 – Mahela 16, Ulrich 15, Taylor-Parks 11. Útoky: 53:49. Esa: 8:5. Bloky: 7:9. Chyby soupeře: 37:36. Rozhodčí: Herbik (POL) a Portelová (POR). Diváci: 1252

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto VK Jihostroj České Budějovice

Štítky Sport, volejbal, muži, Pohár CEV, osmifinále:České Budějovice, Schönenwerd

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Volejbalisté Českých Budějovic hladce postoupili do play off Poháru CEV  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.