Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Volejbalistům Českých Budějovic se vzdálilo čtvrtfinále Poháru CEV

Volejbalistům Českých Budějovic se vzdálil postup do čtvrtfinále Poháru CEV. Na palubovce Maaseiku nedokázali zastavit českého smečaře ve službách belgického klubu Adama Bartoše a prohráli 1:3 na sety. Odveta fáze označované jako play off, která je mezikolem před vstupem týmů z Ligy mistrů, se na jihu Čech uskuteční za dva týdny.

Reprezentační smečař Bartoš přidal ke čtrnácti úspěšným útokům čtyři bodové bloky a byl s osmnácti body neproduktivnějším hráčem utkání.

Domácím pomohl v prvním setu k výhře 25:22. Jihostroj kontroval ziskem druhé sady v poměru 25:20. Třetí set však prohrál hladce 17:25 a ve čtvrté sadě neudržel tříbodový náskok, který si vypracoval za stavu 14:11. Domácí rychle srovnali a naopak sami odskočili na pět bodů. Od stavu 18:23 už volejbalisté českého klubu jen korigovali na konečných 22:25, na zvrat to nestačilo.

"Pěkný zápas, v každém setu se uhrálo hodně bodů. Škoda čtvrtého setu, který jsme měli dobře rozehraný. Bohužel jsme se nevypořádali dobře s plachtou soupeře a ztratili jsme slibný náskok. Soupeř byl oživený zvratem a my už jsme pak tahali za kratší konec. Myslím si ale, že nic není ztraceno. Pokud doma vyhrajeme, tak budeme hrát zlatý set o postup do čtvrtfinále. Budeme se maximálně koncentrovat na to, aby se to povedlo," shrnul trenér Jihostroje Vojtěch Zach.


Maaseik - České Budějovice 3:1 (22, -20, 17, 22)

Nejvíce bodů: Bartoš 18, Protopsaltis 16, Reggers 12 - Stojlovič 14, Van Schie 13, Licek 12, Polák 10.
Útoky: 58:51
Esa: 2:6
Bloky: 12:5
Chyby soupeře: 21:24
Rozhodčí: Juráček (SVK) a van Zanten (NLD)
Diváci: 850

Sestava Greenyard Maaseik: Protopsaltis, Treial, Cox, Bartoš, Fornes, Vanker, libero Perin. Střídal: Reggers. Sestava VK Jihostroj České Budějovice: Giraudo, van Schie, Stoilovič, Licek, Polák, Ondrovič, libero Kryštof. Střídal: Kriško, Piskáček.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto CEV

Štítky Sport, volejbal, muži, Pohár CEV, play off, Maaseik, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Volejbalistům Českých Budějovic se vzdálilo čtvrtfinále Poháru CEV  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.