Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jihostroj nezaváhal. Odolena Voda na jihu Čech prohrála 0:3

Nejrychlejším možným způsobem vyhrál Jihostroj čtvrtfinálovou sérii proti Odoleně Vodě. Od začátku třetího zápasu nebylo pochyb o tom, že si České Budějovice jdou pro vítězství a postup do semifinále play-off. V něm Jihočeši narazí na Liberec, na jehož hřišti začne semifinále 4. dubna. Pro Odolenu Vodu sezona končí.

Ještě před začátkem zápasu českobudějovický klub vyznamenal své starší žáky, kterým se povedlo znovu po roce obhájit Český pohár. Pak už se šlo na třetí čtvrtfinálovou bitvu. Domácí Jihostroj do ní vstoupil dominantním způsobem a už po chvíli vedl 7:1. Jihočechům nadále skvěle fungovaly bloky i servis. Odolena Voda si neuměla s dobře fungující obranou soupeře poradit. Českobudějovičtí odstartovali domácí zápas vítězným prvním setem – 25:17.

V přesvědčivém výkonu Jihostroj pokračoval také ve druhém setu. K neudržení byl univerzál van Schie, který si skvěle rozuměl s Giraudem. České Budějovice neměly až tak velký náskok jako v prvním setu, ale stále dost bezpečný na to, aby hrály v klidu. Odolena Voda už místy působila odevzdaně a body nepřinášel ani jindy produktivní univerzál Hladík. Jihočeši druhou sadu ovládli jasně – 25:18.

Ve třetím dějství Jihostroj lehce zvolnil a bylo to znát i na skóre, které bylo chvílemi vyrovnané. Za hosty několikrát solidně zaútočil Svoboda, ale ani to nestačilo. Přestože se Odolena Voda dostala do hry a donutila Jihočechy úplně nepolevit, domácí si zkušeně koncovku setu pohlídali a zvítězili 25:23. České Budějovice tak postupují do semifinále, kde narazí na Liberec. Pro Odolenu Vodu sezona ve čtvrtfinále končí.

VK Jihostroj České Budějovice – Aero Odolena Voda
3:0 (25:17, 25:18, 25:23)

Počet diváků: 1095
Sestavy (od zóny I):
Domácí: Polák, Giraudo, Stoilovič, Ondrovič, van Schie, Michálek, libero Kryštof. Střídal: Licek, Sedláček.
Hosté: Carmody, Chevalier, Šulc, Ferraro, Chancy, Svoboda, libero Ježek. Střídali: Cukur, Horák, Hladík.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto VK Jihostroj České Budějovice

Štítky Odolena Voda, semifinále, Jihostroj, České Budějovice, Liberec, Aero Odolena Voda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihostroj nezaváhal. Odolena Voda na jihu Čech prohrála 0:3  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.