Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jihostroj zná soupeře pro Ligu mistrů. Nejlepší možnost se posunout, říká trenér

Volejbalisté Jihostroje vyhlíží atraktivní sezonu. Českobudějovický klub se po čtyřech letech podívá do Ligy mistrů, kde už zná první dva soupeře pro skupinovou fázi. Trenér Andrzej Kowal věří, že je prestižní soutěž ideálním způsobem, jak se může klub posunout.

Volejbalisté Českých Budějovic vyrazí během Ligy mistrů do dvou sousedních zemí - Polska a Německa. Los rozhodl o tom, že s Jihostrojem jsou ve skupině finalista nejlepší klubové soutěže Jastrzębski Węgiel a třetí tým německé Bundesligy SVG Lüneburg.

Úřadujícího mistra polské PlusLigy dobře zná nový trenér Jihostroje Andrzej Kowal. „Budují svůj tým několik let a pořád jsou silnější a silnější. Jedna věc je znát silné a slabé stránky soupeře, ale ještě důležitější je soustředit se na náš vlastní výkon,“ uvedl pro klubový web Kowal. 

Čtvrté místo ve skupině doplní vítěz kvalifikace. Proto se může stát, že se do Českých Budějovic vrátí známá tvář. Jedním z možných kandidátů je totiž španělský klub Guasguas Las Palmas, kde hraje Miguel de Amo.

Vítězové skupin postupují rovnou do čtvrtfinále Ligy mistrů, týmy ze druhých míst a jeden nejlepší ze třetích míst si o čtvrtfinále zahrají play-off. Ostatní kluby ze třetích míst ve skupinách postupují do čtvrtfinále Poháru CEV, druhé nejprestižnější evropské soutěže. 

„Máme velmi zajímavé a silné soupeře. Byl bych ale spokojený, ať už bychom dostali kohokoliv, protože samotné působení v Lize mistrů je nejlepší možnost, jak se může celý klub posouvat dopředu,“ dodal Kowal. 

Liga mistrů se vrátí do Českých Budějovic po čtyřech letech na konci listopadu letošního roku. Termíny zápasů zatím nejsou. Na utkání platí permanentní vstupenky, jednotná vstupenka vyjde na 300 korun. 

„Liga mistrů je sice pro klub poměrně nákladná záležitost, ale tuto nabídku jsme nemohli nevyužít. Myslím, že to je úžasná odměna jak pro nás, tak i naše fanoušky za uplynulou sezonu. Volejbalové město, jakým jsou České Budějovice, si nejlepší klubovou soutěž světa zaslouží a my jsme nadšení, že tuto skvělou zprávu můžeme nyní veřejně oznámit. Věřím, že dokážeme být vyrovnaným soupeřem i těm nejlepším a budeme dobře reprezentovat naše město, kraj i celý český volejbal,“ uvedl generální manažer klubu Robert Mifka.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto VK Jihostroj České Budějovice

Štítky české budějovice, jihostroj, liga mistrů, sport

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihostroj zná soupeře pro Ligu mistrů. Nejlepší možnost se posunout, říká trenér  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.