Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Kapitánem Jihostroje bude brazilský nahrávač Eduardo Carísio

Měsíc před startem volejbalové sezony 2023/24 představuje Jihostroj nového kapitána týmu. Polský trenér Andrzej Kowal vybral jako lídra nově složeného mužstva Eduarda Carísia, který se stane prvním zahraničním kapitánem v historii klubu

Fanoušci Jihostroje se v nové sezoně mohou těšit na mnoho novinek v hráčském i trenérském týmu, další z nich je právě nové jméno lídra, který bude nosit od sezony 2023/24 na dresu kapitánskou pásku pod číslem. Brazilský nahrávač Eduardo Carísio se navíc stává vůdcem českobudějovického týmu hned ve své první sezoně v Jihostroji.

Největším kandidátem na post kapitána byl přitom Petr Michálek, ve 34 letech nejstarší hráč týmu, který se v Jihostroji chystá už na šestnáctou sezonu. „Trenér si přál, aby byl kapitánem hráč, který je pořád na hřišti. Já z pozice libera budu občas střídat nebo se budeme točit s Michaelem Kovaříkem. Dohodli jsme se, že kapitánem na hřišti bude Eduardo a já ho budu zastávat hlavně v šatně,“ prozradil v novém Jihostroj podcastu.

Hráč na postu nahrávače byl kapitánem naposledy v letech 2013–2017, kdy plnil tuto roli Filip Habr. Po letech pod kapitánem Radkem Machem (2017–2022) začal uplynulou sezonu jako kapitán Martin Licek. V říjnu funkci předal Martinu Kryštofovi, který po sezoně 2022/23 ukončil kariéru.

Eduardo Carísio je ve 27 letech čtvrtým nejstarším hráčem týmu. Dres s kapitánskou páskou oblékne poprvé v prvním extraligovém kole 15. října na palubovce Brna. Domácí premiéra ve Sportovní hale ho čeká 24. října proti Benátkám nad Jizerou (utkání bylo přeloženo z původního termínu 19. října).

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Dan Kubát

Štítky Jihostroj, volejbal, kapitán

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kapitánem Jihostroje bude brazilský nahrávač Eduardo Carísio  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.