Počasí dnes26 °C, zítra21 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Liga mistrů se vrací do Českých Budějovic. Jihočeši vyzvou polského mistra

Ten největší zápas hned v úvodu. Volejbalisté Jihostroje si ve stávající sezoně znovu užívají působení v Lize mistrů a při prvním domácím utkání přivítají favorita celé skupiny. Polský tým Jastrzebski Wegiel se v uplynulém ročníku Ligy mistrů dostal až do finále celého turnaje a je také úřadujícím mistrem v polské PlusLize. Zápas začíná dnes v 17:00 hodin.

Vstup do Ligy mistrů Jihostroji nevyšel

Přestože nebyli Českobudějovičtí na hřišti Lüneburgu favoritem, sahali po vítězství v prvním setu. Vyrovnanou koncovku nakonec vyhráli domácí, což určilo ráz zápasu. Jihostroj se držel ještě na začátku druhého setu, pak však převzal kontrolu...

V úvodním utkání Jihočeši prohráli na hřišti německého Luneburgu. Kromě polského mistra je v základní skupině také španělský celek Guaguas.

Jastrzebski Wegiel je klub plný hvězdných hráčů a úřadujících mistrů Evropy. Patří mezi ně Tomasz Fornal, Jakub Popiwczak nebo Norbert Huber. Fanoušky volejbalu tak dnes čeká skvělá podívaná.

„Jastrzebski je jeden z nejlepších evropských klubů. Tak kvalitní týmy hrají skvěle venkovní utkání stejně jako ty domácí. Nesmíme se bát a hrát nejlépe, jak umíme. Potom máme šanci,“ burcuje před zápasem trenér Andrzej Kowal.

Pro polského kouče to bude speciální zápas. Sám získal třikrát domácí mistrovský titul, stříbro v Lize mistrů s Rzeszówem a vedl také polský národní tým.

„Víme, že má soupeř hodně kvality. Je to skvělý evropský klub, který působí v jedné z nejlepších lig. Doufám, že dorazí hodně fanoušků. Poté už musíme jen hrát své maximum a ukázat, že je těžké nás doma porazit,“ vzkázal Stijn van Schie. Vstupenky jsou k dispozici zde

Od začátku listopadu Jihostroj vyhrál pět ligových utkání, padl pouze s Karlovarskem. Ve zbytku roku mají Jihočeši ještě nabitý progam. Kromě čtyř utkání v tuzemské nejvyšší soutěži zamíří za venkovními zápasy v rámci Ligy mistrů do Španělska a Polska. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Dan Kubát

Štítky české budějovice, volejbal, jihostroj, sport

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liga mistrů se vrací do Českých Budějovic. Jihočeší vyzvou polského mistra  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.