Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Sněhovou nadílku seslal Jihostroj na Odolenu Vodu

Atmosféra zápasu byla ovlivněna sněhovou kalamitou, která nejvíce poznamenala právě Jihočeský kraj. Cestu do Sportovní haly si tak našli jen ti nejodvážnější. Ti však byli odměněni suverénním výkonem Jihostroje, který přejel Odolenu Vodu překvapivě hladce 3:0. České Budějovice stejným výsledkem vyhrály už páté domácí extraligové utkání.

Účast fanoušků na utkání výrazně ovlivnila sněhová kalamita, která ovlivnila nejvíce právě Jihočeský kraj. Do Sportovní haly se tak vydali nej ti největší odvážlivci, kterých bylo kolem tří set. Menší počet diváků však výkon Jihostroje v prvním setu neovlivnil. Domácí hráli v nejsilnější sestavě a od začátku dostali Odolku pod tlak. Hostům se nedařil servis a brzy bylo jasné, že Jihostroj první set ovládne.

České Budějovice předvedly parádní výkon v prvním setu a ve druhém svou hru dostaly ještě o úroveň výše. Domácí nekazili servis, což bylo zpočátku sezony jejich problémem. Odolena Voda se držela jen ze začátku, pak Jihostroj rychle odskočil a suverénním výkonem ovládl i druhý set. Výsledek 25:13 ve druhém setu hovoří za vše.

Ve třetím set začalo AERO zostra a dostalo se rychle do vedení 4:0. Hosté hráli jako polití živou vodou a vedli poté ještě 7:4. Jenže Jihostroj se pomalu začal dostávat do kontaktu a trpělivou hrou postupně vyrovnal skóre. Vyrovnaný stav držel až do koncovky. Tehdy Jihostroj odskočil, a nakonec rozjetý Luengas velmi pomohl k vítězství domácího týmu. České Budějovice tak zvítězily až překvapivě hladce 3:0 na sety.

Ohlasy

Eduardo Carísio (kapitán VK Jihostroj České Budějovice)„Čekali jsme, že Odolena Voda bude těžký soupeř, protože odehrála dobré zápasy proti silným týmům. V tabulce jsme na tom byli podobně. My ale rosteme každým zápasem a tenhle pro nás byl v mnoha ohledech pozitivní. Využili jsme naši formu z Ligy mistrů a jsem rád, že jsme vyhráli v domácím prostředí znovu takhle rychle.“

Matyáš Démar (kapitán AERO Odolena Voda)„Budějovice potvrdily, že doma hrají opravdu dobře. My jsme dostali takovou nálož, kolik sněhu napadlo tady v Jihočeském kraji. Musím tým pochválit, že bojoval až do konce. Kluci, kteří přišli do zápasu ze střídačky, nám pomohli. Gratulujeme Budějovicím.“

VK Jihostroj České Budějovice – AERO Odolena Voda 3:0 (25:17, 25:13, 25:23)

Rozhodčí: Velinov E., Dmejchal M. Počet diváků: 264. Sestavy (od zóny I): Domácí: Carísio, Balabanov, Taylor-Parks, van Schie, Luengas, Sedláček, libero Michálek. Střídali: González a Ondrovič. Hosté: Svoboda, Blumbergs, Hladík, Šulc, Carabali, Démar, libero Hadrava. Střídal: Chevalier, Durski, Jachnicki.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Dan Kubát

Štítky české budějovice, volejbal, jihostroj, sport

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sněhovou nadílku seslal Jihostroj na Odolenu Vodu  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.