Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Volejbalisté Českých Budějovic v Lize mistrů prohráli s Las Palmas a stále nemají bod

Volejbalisté Českých Budějovic v Lize mistrů ani napotřetí neuspěli. Na palubovce Las Palmas sice poprvé v této sezoně elitní evropské klubové soutěže získali set, ale prohráli 1:3. Ve skupině D tak stále nemají ani bod.

Jihočeši se na Kanárských ostrovech potkali s nahrávačem Miguelem Ángelem de Amem, který v jejich klubu do května 2022 strávil čtyři sezony. Tentokrát dirigoval hru španělského klubu a dařilo se mu. V prvním setu se domácí tým rychle dostal do vedení a díky výbornému podání a vysoké úspěšnosti útoku vyhrál 25:17.

Pak se český vicemistr oklepal, ve druhém setu zlepšil servis a obranu a vynutil si vyrovnanou koncovku. V té si Jihostroj s přispěním několika útočných chyb soupeře vedl lépe a set vyhrál 26:24.

Pak se ale znovu přestalo českobudějovickým hráčům dařit na servisu. Kupili chyby, nebo zahrávali nedůrazná podání, která Las Palmas trestalo. Když se k tomu přidalo několik zbrklostí nahrávače Matěje Emmera, jenž zaskakuje za zraněného Eduarda Carísia, byl z toho podobně jako v první sadě jednoznačný průběh a výsledek 25:16 pro domácí.

Ve čtvrtém setu sice České Budějovice smazaly úvodní několikabodovou ztrátu a vyrovnaly na 13:13, jenže pak přišla z jejich strany znovu temnější pasáž hry a domácí odskočili na 21:15. V závěru dovolili volejbalistům v českých barvách zkorigovat stav, ale výhru 25:21 si pohlídali.

Nejproduktivnějším hráčem Jihostroje byl mladý kubánský univerzál Alejandro Miguel González, který ale k devatenácti bodům přidal i pět nevynucených chyb v útoku a pět zkažených servisů. Domácí táhl osmnáctibodový smečař Nicolas Bruno.

Zatímco Las Palmas zapsalo první vítězství, České Budějovice zůstávají bez bodu na chvostu skupiny D. Tu vede polský velkoklub Jastrzebski Wegiel před německým Lüneburgem. Další zápas v Lize mistrů čeká Jihostroj 20. prosince doma proti favorizovanému Wegielu.

Ve čtvrtek odehrají zápas třetího kola volejbalové Ligy mistrů Lvi Praha, kteří tentokrát zavítají na palubovku rumunského Galati. Budou tam hájit postupovou druhou příčku ve skupině C.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto CEV Champions League

Štítky Sport, volejbal, Liga mistrů, Las Palmas, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Volejbalisté Českých Budějovic v Lize mistrů prohráli s Las Palmas a stále nemají bod  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.