Počasí dnes28 °C, zítra20 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Jihostroj zná rozpis extraligy. Cesta za obhajobou titulu začne na konci září

Začátek volejbalové ČEZ extraligy se vrací na tradiční startovní čáru. O měsíc dříve než v minulé sezoně vstoupí Jihostroj do nejvyšší české soutěže – konkrétně 26. září ve Zlíně. Na první utkání ve Sportovní hale se fanoušci mohou těšit hned 28. září, kdy přijedou Benátky nad Jizerou.

Složení klubů v ČEZ extralize se nemění, stejně jako systém soutěže. Jihostroj čeká v základní části celkem 24 utkání systémem každý s každým doma–venku. První kolo je naplánováno na čtvrtek 26. září, kdy Jihostroj zahájí cestu za obhajobou mistrovského titulu ve Zlíně. Hned o dva dny později na svatého Václava sehrají České Budějovice první domácí utkání od 18 hodin proti Benátkám nad Jizerou.

Poslední extraligové kolo se odehraje 8. března s Ostravou. Předkolo play-off začíná 12. března, a čtvrtfinálové boje vypuknou 22. března. Kdo zvedne nad hlavu mistrovský pohár se dozvíme nejpozději 4. května, kdy bude na programu případný pátý zápase finále play-off.

Přestože extraliga začíná už v září, Jihostroj opět čeká v sezoně našlapaný program. Jako jediný český klub totiž bude hrát prestižní Ligu mistrů, kde už zná své soupeře i předběžné termíny zápasů. Kromě toho čeká českobudějovické volejbalisty také Český pohár, ve kterém budou muset tentokrát bojovat o svou účast ve Final Four od dřívějších kol. Soupeři ani termíny utkání zatím nejsou stanoveny.

Jihostroj tak má před sebou další vzrušující sezonu a fanoušci se rozhodně mají na co těšit! Kdo si chce zajistit místo na všech domácích zápasech, může si pořídit výhodnou permanentku, která platí na utkání ČEZ extraligy, Chance Českého poháru i CEV Ligy mistrů.

Týmová příprava začne 5. srpna

Nový tým Jihostroje se poprvé společně sejde 5. srpna tradičně v českobudějovickém Bcross Gymu. Nový trenér Zdeněk Šmejkal by už měl mít k dispozici všechny nové posily, ale mužstvo kompletní zatím nebude. S národním týmem mužů se připravuje na kvalifikaci na Mistrovství Evropy dvojice Michael Kovařík – Oliver Sedláček a na přelomu srpna a září nejspíše odjedou Tomáš Brichta s Vojtěchem Pitnerem na Mistrovství Evropy hráčů do 20 let v Srbsku. Do plného tréninku zatím nebude připraven Alejandro González, který se zotavuje ze zranění kolene.

Jihostroj čeká několik přípravných zápasů a také atraktivní turnaj ve švýcarské Ženevě těsně před začátkem extraligy. Na přípravná utkání bude opět umožněn vstup fanouškům, kteří si budou moci přijít prohlédnout nové tváře. O termínech utkání budeme informovat.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Dan Kubát

Štítky Jihostroj, volejbal, extraliga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihostroj zná rozpis extraligy. Cesta za obhajobou titulu začne na konci září  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.