Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Pondělí 16. září 2024  |  Svátek má Ludmila
Bez reklam

Jihostroj odstartoval přípravu na novou sezonu. Přivítal nového trenéra i posily

Českobudějovičtí obhájci volejbalového extraligového titulu tento týden odstartovali přípravu na novou sezonu. Tým přivítal nového hlavního kouče Zdeňka Šmejkala a nového kondičního trenéra Jan Schönbauera. K týmu se také připojily dvě nové posily.

Jihostroj začal přípravu na sezonu tradičně v posilovně Bcross Gym. Na startu společné přípravy se trenérům hlásilo jedenáct hráčů ze stálé soupisky. Někteří ale podle vedení týmu ještě řeší zdravotní komplikace. Samu Tayloru Parksovi komplikuje start přípravy loňské zranění kotníku a Alejandro Gonzales má stále problém s kolenem. Čerstvě si zdravotní problém na reprezentačním srazu přivodil Oliver Sedláček.

„Sam už vypadá velice dobře, makal na sobě doma v Kanadě. Dá se říct, že je tak na 75 procent připraven. S Alejandrem neustále pracujeme, potřebuje s kolenem ještě hodně pomoct, aby se dostal do formy. U Olivera zatím nevíme, jak jsme na tom, teprve ho čeká rentgen,“ uvedl nový kondiční trenér Jan Schönbauer.

Na prvním srazu se s týmem seznámily dvě nové letní posily – nahrávač Gaspar Bitar a smečař Robson Rodrigues. Poslední zahraniční posila Sina Nikpoor se k týmu připojí později. Kromě něj chyběl Jihostroji už jen Michael Kovařík, který se připravuje s národním týmem na kvalifikaci na mistrovství Evropy.

Přičichnout k profesionálnímu volejbalu dostanou na startu přípravy nadějní hráči z mládeže. S A-týmem se bude připravovat pětice mladíků ve složení Ondřej Tomáš, Tobiáš Bebr, Jan Tvrz, Dominik Tóth a Tomáš Paštika.

Kromě posilovny bude Jihostroj hned od začátku přípravy trénovat volejbal v hale. První trénink tady čeká volejbalisty už dnes. V plánu je podle Matěje Mayera z marketingu týmu také tradiční zpestření v podobě tréninků v bazénu nebo výstupů na Kleť.

První přípravný zápas čeká Jihostroj 6. září proti Benátkám nad Jizerou.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Dan Kubát

Štítky Jihostroj, volejbal, příprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihostroj odstartoval přípravu na novou sezonu. Přivítal nového trenéra i posily  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.