Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Sobota 14. září 2024  |  Svátek má Radka
Bez reklam

Mistrovský Jihostroj se v přípravě představí třikrát doma

Po měsíci tréninků se rozbíhá kolotoč přípravných zápasů. Volejbalisté Jihostroje tentokrát zvolili lehce odlišný model, kdy většinu přípravy odehrají v rámci turnajů. Fanoušci i tak budou mít šanci vidět nový tým ve třech domácích zápasech.

Nový extraligový ročník vypukne 26. září ve Zlíně. Českobudějovičtí volejbalisté se tak intenzivně připravují, aby načasovali formu na začátek sezony. Práci novému trenérovi Zdeňku Šmejkalovi však stěžuje fakt, že stále nemá osu týmu pohromadě, takže nemůže hned od začátku přípravy ladit souhru celého mužstva.

„Chybí nám zatím nový smečař Sina Nikpoor, který snad brzy dorazí. Se zdravotními problémy se potýkají blokaři Oliver Sedláček a Sam Taylor-Parks, kteří by měli být na začátek extraligy připraveni. Alejandro González pracuje na svém zraněném koleni, ale rozhodně nestihne začátek sezony,“ odhaluje manažer týmu Petr Kohout.

Na začátku přípravy budou mužstvu chybět reprezentanti Tomáš Brichta a Vojtěch Pitner, kteří jsou na mistrovství Evropy hráčů do 20 let. Po odehrání kvalifikace na mistrovství Evropy s národním týmem mužů se naopak k týmu připojí libero Michael Kovařík. S Jihostrojem aktuálně trénuje pětice odchovanců z klubové mládeže a starý známý Michal Kriško, který však nemá s klubem smlouvu.

Program přípravných zápasů
31. 8. TURNAJ V RAKOUSKU /
1. 9.   TURNAJ V RAKOUSKU /
6. 9.   VK Jihostroj České Budějovice – VK Benátky nad Jizerou (Sportovní hala) od 16:15
11. 9. VK Jihostroj České Budějovice – VK Trox Příbram (ZŠ O. Nedbala) od 11:00
17. 9. VK Jihostroj České Budějovice – VK Lvi Praha (Sportovní hala) od 16:15
21. 9. TURNAJ V ŽENEVĚ: Chenois Genève Volleyball (SUI) – VK Jihostroj České Budějovice od 15:00
21. 9. TURNAJ V ŽENEVĚ: VK Jihostroj České Budějovice – Chaumont Volley-Ball 52 (FRA) od 19:00
22. 9. TURNAJ V ŽENEVĚ: VK Jihostroj České Budějovice – Cuneo Volley (ITA) od 15:00
22. 9. TURNAJ V ŽENEVĚ: VK Jihostroj České Budějovice – ?

Koncept přípravy je letos jiný, než bylo zvykem v předchozích sezonách. Namísto jednorázových přípravných utkání čekají Jihostroj především turnaje, a tedy méně cestování. Hned na začátek přípravy naplánoval trenér Zdeněk Šmejkal turnaj v Rakousku, kde působil předcházejících sedm sezon. Jihostroj na něm změří síly s Waldviertelem nebo Bratislavou.

Následovat bude série tří domácích přípravných utkání, během nichž si fanoušci mohou přijít prohlédnout nový kádr a naladit se na novou sezonu. Ve Sportovní hale se bude hrát v pátek 6. září proti Benátkám nad Jizerou (16:15) a v úterý 17. září přijedou k repríze finále extraligy Lvi Praha (16:15). Mezi těmito duely chystá klub na středu 11. září přípravný zápas s Příbramí, který se odehraje v tělocvičně na Základní škole Oskara Nedbala od 11 hodin.

Těsně před startem extraligového ročníku 2024/25 se pak Jihostroj vydá na atraktivně obsazený turnaj do švýcarské Ženevy. Na něm se kromě domácího týmu utká s francouzským Chaumontem, kde aktuálně působí českobudějovický odchovanec Josef Polák a jeho manažerem je bývalý hráč Jihostroje Jiří Cerha. Posledním soupeřem bude italské Cuneo, které se rovněž fanouškům Jihostroje v minulosti vrylo do paměti.

Vstup na domácí přípravná utkání bude probíhat bočním vchodem Sportovní haly vždy 30 minut před začátkem zápasu. Vstupné je zdarma. Otevřena bude tribuna B naproti hráčským lavičkám.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Dan Kubát

Štítky Jihostroj, volejbal, zápas, trénink, příprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mistrovský Jihostroj se v přípravě představí třikrát doma  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.