Počasí dnes18 °C, zítra13 °C
Pátek 27. září 2024  |  Svátek má Jonáš
Bez reklam

Novým prezidentem volejbalového Jihostroje bude od příští sezony František Adler

Jihostroj odstartoval novou sezonu. Cílem týmu, který vede nový trenér Zdeněk Šmejkal, bude navázat na vítězství z předchozí sezony. Kapitánem je Petr Michálek, který začíná v Jihostroji svou sedmnáctou sezonu. Hlavním tématem tiskové konference byla ale změna nejvyššího představitele vedení klubu. Současného prezidenta Jana Diviše nahradí v příštím roce František Adler.

Současný prezident Jan Diviš se chystá na svou poslední sezonu ve funkci. Od ročníku 2025/26 předá vedení klubu sedmatřicetiletému Františku Adlerovi. „Společně s panem Adlerem teď navštěvujeme partnery, aby měl přehled o tom, jak klub funguje. Připravujeme ho na roli, kterou oficiálně převezme v příští sezoně,“ uvedl na tiskové konferenci Diviš.

Mezi Adlerovy dlouhodobé plány bude přivést ženský tým Jihostroje do extraligy. „Chceme, aby ženy měly stejně kvalitní zázemí a podporu jako muži. To je cíl na tři až pět let,“ prozradil Adler. 

Nová sezona, stejný cíl

V nové sezoně nastoupí Jihostroj hned ve třech soutěžích. Kromě extraligy a Českého poháru čeká tým také Liga mistrů. Cíl je podle vedení klubu jasný – být opět na vrcholu. „Nemůžeme mít jiné ambice než vítězství,“ komentoval Diviš. S tím souhlasí i nový kapitán Petr Michálek. „Bude to těžké, ale zvládneme to. Stejně tak to bylo v minulé sezoně,“ řekl. Michálek loni změnil pozici ze smečaře na libero. Letos odstartoval svou sedmnáctou sezonu v Jihostroji, tentokrát jako kapitán týmu. „Je to pro mě velká čest a zodpovědnost. Chci, aby náš tým fungoval jako rodina, držel pohromadě a dosáhl co nejlepších výsledků. Liga mistrů bude náročná a my uděláme, co bude v našich silách,“ komentoval.

Tým posílili jak zahraniční hráči, tak talentovaní odchovanci. Mezi novými posilami jsou Gasparo Bitara, Robson Rodriguese a Sinu Nikpoora. „Z juniorského týmu pak přibyli nadějní odchovanci Vojtěch Pitner a Tomáš Brichta, kterému vedení minimálně na začátku ročníku svěří při zranění Alejandra Gonzáleze pozici prvního univerzála,“ uvedl generální manažer týmu Robert Mifka

Velkou oporou týmu je srbský blokař Aleksandar Okolić. Hrdinovi uplynulého play-off se v Českých Budějovicích zalíbilo natolik, že prodloužil smlouvu na další sezonu. „Mám radost, že tu zůstávám – Budějovice jsou skvělým zázemím pro mou rodinu. Naším cílem je opět dosáhnout na vrchol. S mladými hráči se teprve sehráváme, ale věřím, že budeme silní jako tým. Jsme připraveni znovu bojovat,“ řekl na tiskové konferenci.

Tým letos povede nový trenér Zdeněk Šmejkal. Vedení Jihostroje s ním jednalo už v minulých letech, z osobních důvodů ale musel Šmejkal nabídku odmítnout. „Již loni jsme s Robertem Mifkou byli v kontaktu, ale kvůli rodinným důvodům to nevyšlo. Letos se ale naskytla příležitost, kterou jsem nemohl odmítnout. Jihostroj je prestižní klub a já se těším na spolupráci,“ prohlásil Šmejkal.

Hned v první zápase, ve kterém Jihostroj nastoupil proti Zlínu. Úvodní duel sezony Jihostroj rozehrál slibně a dlouho to vypadalo na jasné vítězství. Jenže ke konci třetího setu se Zlín dostal zpět do utkání, vyrovnal stav setů na 2:2 a České Budějovice musely o vítězství bojovat v tie-breaku. Při nemoci Brichty vypomáhal Jihostroji jako jediný univerzál Michal Kriško, který se však při své obnovené premiéře smolně zranil. Utkání tak musel na postu univerzála dohrát smečař Leština, nejproduktivnější hráč zápasu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Dan Kubát

Štítky volejbal, jihostroj, tisková konference, klub, změny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Novým prezidentem volejbalového Jihostroje bude od příští sezony František Adler  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.