Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Domácí premiéra je tady. Před utkáním v retro dresech se odehraje Zápas legend

Jste připraveni? Otevíráme brány Sportovní haly! Už dnes se představí volejbalisté VK České Budějovice poprvé doma. V rámci UNIQA volejbalové extraligy přivítají před vlastním publikem úřadujícího mistra - VK Dukla Liberec. Dohrávce 2. kola nejvyšší soutěže však bude předcházet ještě jeden pořádný duel. Při příležitosti dvacetiletého výročí spojení volejbalového klubu a společnosti Jihostroj se uskuteční Zápas legend!

Celý program začne v 18 hodin. To se divákům představí hvězdy, které se v posledních dvaceti letech podílely na osmi mistrovských titulech a na pěti vítězstvích v Českém poháru. Trenéry budou na jedné straně Petr Brom a Zdeněk Scheichl, druhý tým povedou Milan Šimonek, Zdeněk Pommer a Milan Čuda. A kdo se zapojí do hry?

Mezi tahouny by měli patřit takoví volejbalisté jako René Dvořák, Petr Habada, Jan Jeslínek, Radek Motys, Jiří Novák, Jakub Novotný, Jiří Popelka, Štěpán Smrčka nebo Michal Sukuba. Střetnutí se bude hrát na dva vítězné sety. Bude rozhodně zajímavé sledovat hráče, kteří dříve stávali po svém boku.

Na Zápas legend platí klasické vstupné jako na jakékoliv utkání extraligy. Základní vstupné činí 100 korun, zlevněné vstupné jen 60 korun. Děti do 15 let a držitelé průkazu ZTP mají vstup zdarma. Každý, kdo si navíc zakoupí vstupenku na Zápas legend, má automaticky volný vstup na dohrávku 2. kola UNIQA volejbalové extraligy, která začne ve 20 hodin. Domácí v něm navíc nastoupí ve speciálních retro dresech.

VK České Budějovice i VK Dukla Liberec vstoupily do nového ročníku úspěšně. Jihočeši zavítali na palubovku Benátek nad Jizerou v čele s reprezentačním blokařem Jakubem Veselým. Přestože první set nevyšel podle představ, další tři byly v režii svěřenců Jana Svobody a do tabulky si tak připsali tři body. Liberec zamířil do Ostravy, kam po sezoně odešel Petr Zapletal. A zápletka byla stejná. Úvodní sada sice patřila domácím, pak se však naplno projevila síla úřadujícího mistra, který další tři opanoval a zvítězil stejně jako Jihostroj.

Zmínit je potřeba i nový Volejbar, který bude otevřený při volejbalových zápasech. Restaurační zařízení je zrekonstruované a nyní ho má na starosti Miroslav Vítek. Nejenom Volejbar, ale celá Sportovní hala je od tohoto ročníku nekuřácká. K prvnímu domácímu utkání si Volejbar připravil přivítání těm, kteří přijdou na Zápas legend. U vstupu si budou moci vybrat ze dvou iontových nápojů - rumu, nebo zelené. Osvěžení dostanou zcela zdarma.

Na stejném místě bude také otevřen fanshop. Fanoušci si mohou zakoupit novou ročenku pro sezonu 2015/16, hrnek s tématikou výročí a rovněž i tričko, které má na sobě stejné logo symbolizující spolupráci volejbalového klubu a společnosti Jihostroj. Vybrat si půjde také z dalších fanouškovských předmětů.

Štítky VK Jihostroj České Budějovice, volejbal, VK Dukla Liberec, Česká volejbalová extraliga mužů, Uniqa Insurance Group, Milan Čuda, Jan Jeslínek, Jiří Novák, Jakub Novotný, Jiří Popelka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Domácí premiéra je tady. Před utkáním v retro dresech se odehraje Zápas legend  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.