Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Jihostroj smetl ČZU a nadále pokračuje v suverénní jízdě

Souboj posledního celku tabulky s prvním týmem, takový zápas se odehrál na taraflexu ČZU Praha. A Jihostroj nedal domácím sebemenší šanci. Ani v jednom setu nepovolil Pražanům více jak devatenáct bodů a v klidu si došel pro vítězství 3:0 na sety.

Jako první se na podání postavil kapitán Jihostroje Filip Habr, který třemi skvělými servisy poslal hosty do vedení 3:0 a domácí trenér tak sáhl k oddechovému času. Konec Habrovy šňůry přišel při pátém podání, kdy balon zamířil do sítě. ČZU působilo v dalším průběhu prvního poločasu nervózním dojmem a do prvního technického time-outu šlo se ztrátou pěti bodů. První desítku bodů završil úspěšným blokem Sobotka. Pak se třemi body v řadě blýskl také domácí tým a snížil na 7:10. České Budějovice ale pokračovaly v soustředěném výkonu a nepustily Pražany na dostřel. Do druhé povinné pauzy se tak hosté dostali s vedením 16:12. Krásná výměna předcházela devatenáctému bodu Budějovických. Kryštof doběhl dlouhý míč, který vrátil do hřiště a následná smeč domácích skončila na blocích Jihostroje. Budějovičtí volejbalisté pokračovali v jednoznačném výkonu a první set ovládli v poměru 25:19.

I začátek druhého setu začali lépe hráči Českých Budějovic. Rychle se dostali do vedení 3:0, své vedení opět postupně zvyšovali a body přibývaly jak na běžícím pásu. Důkazem toho bylo vedení 11:4 a naprostá dominance Jihočechů. Ta na chvilku opadla, když vysokoškoláci uhráli tři body v řadě, ale válec v podání Jihostroje se valil dál a stále si udržoval náskok sedmi bodů. Když navíc Habr zaznamenal eso, poskytl svému týmu osm setbolů. A hned ten první využil Maciel dělovou smečí. Jihočeši tak ovládli druhý set výsledkem 25:16. V tomto setu si Jihostroj připsal dokonce šest úspěšných bloků!

Poprvé do vedení se dostali Pražané až ve třetím setu, kdy se jim podařila první výměna. Budějovice ale čtyřmi body v řadě hned v úvodu otočily průběh. Nicméně hráčům z hlavního města se dařilo držet v kontaktu se svým sokem. Na první technický oddechový čas došlo za stavu 8:5 pro hosty, ale domácím se podařilo vzápětí vyrovnat. Pak opět převzali iniciativu Jihočeši a svému protivníkovi se opět začali vzdalovat. Skvělý zápas hrál zejména hostující Sobotka, kterému se dařilo nejen na bloku, ale také na servisu. Ve třetím setu si připsal tři přímé body v řadě a Jihostroj kráčel k vítězství mílovými kroky. Když poté Mach vytloukl bloky, měli hosté devět mečbolů. Využit byl druhý po chybě domácích a českobudějovický klub si tak připsal další tři body a bez ztráty bodu vládne české volejbalové extralize.

Další ligové utkání čeká Jihostroj v sobotu 14. listopadu, kdy na své palubovce přivítá od 18 hodin Ústí nad Labem.

VolleyTeam ČZU Praha - VK České Budějovice 0:3 (19:25, 16:25, 16:25)

Rozhodčí: Grabovský - Pecháček.
Čas: 70 minut. 
Diváci: 600. 
Nejvíce bodující hráči: Lohr (13) - Maciel (15).

VolleyTeam ČZU Praha: Sobek, Patočka, Záveský, Lohr, Ribeiro, Hudák - libero Pondělíček. Střídal Pavelka. Trenér Rafael Petry.

VK České Budějovice: SMach, Maciel, Sobotka, Kraffer, Habr, Michálek - libero Kryštof. Trenér Jan Svoboda.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky Česká zemědělská univerzita v Praze, Jihostroj, Praha, VK Jihostroj České Budějovice, Filip Habr, České Budějovice, Česká volejbalová extraliga mužů, Jan Svoboda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihostroj smetl ČZU a nadále pokračuje v suverénní jízdě  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.