Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

A zase ta Příbram! Mistr v lize poprvé padl

Volejbalové derby mezi Jihostrojem České Budějovice a Příbramí dopadlo lépe pro domácí Kocoury, kteří v dramatickém pětisetovém utkání zvítězili 3:2. Mistr tak ztratil své první body v české Uniqa extralize mužů.

Jako jasní favorité nastoupili hráči Jihostroje, kteří se museli obejít bez smečaře Pláteníka (problémy se zády), do dohrávky 3. kola nejvyšší tuzemské volejbalové soutěže. V úvodu zápasu svou úlohu stoprocentně plnili a velmi záhy si připsali zisk prvního setu v poměru 25:16.

Až do stavu 16:16 ve druhé sadě nic nenasvědčovalo tomu, že by český mistr neměl utkání pod kontrolou. Od té doby však Jihočeši neotočili ze servisu dobře podávajícího polského univerzála Patuchu až do skóre 21:16. Příbram si pak náskok podržela a zvítězila 25:18.

Ve třetím setu Kocouři svým razantním servisem, dobrou přihrávkou a velmi bojovnou hrou nepustili Jihočechy prakticky vůbec do vedení a získali další sadu v poměru 25:19. Jihostroji nepomohl ani příchod Michala Kriška, který v dresu Příbrami strávil celých devět let.

Domácí jako by zisk bodů uspokojil a v průběhu čtvrtého setu vlastně ani nevedli. Jihostroj jejich zaváhání využil a zlepšenou hrou hladce vyhrál 25:17.

V pátém setu se očekávalo drama, které se však bohužel pro Jihostroj nekonalo. Od stavu 7:5, kdy domácí poprvé odskočili, se Jihočeši i zásluhou příliš mnoha zkažených servisů nedostali k Příbrami ani na rozdíl dvou bodů. Kocouři si svou obětavou hrou a precizní obranou dokráčeli k zisku páté sady v poměru 15:9.

Kocouři Vavex Příbram - Jihostroj Č. Budějovice 3:2 (-16, 18, 20, -17, 9)

Čas: 118 minut. Rozhodčí: Krtička, Renčík.

Příbram: Bezděka, Moník, Leikep, Pekárek, Patucha, Čížek - libero Švejcar (Havrlík, Sládeček, Málek). Trenér Petr Brom.

Jihostroj: Rojas, Mach, Novotný, Sukuba, Fila, Zapletal - libero Juračka (Sobotka, Michálek, Habr, Kriško). Trenér Jan Svoboda.

Ohlasy po utkání

„Během utkání jsem měl trochu pocit, že nás soupeř podcenil, ale hlavní příčinu naší výhry bych viděl v naší lepší obraně, a to jak v poli, tak na síti. Také náš tým hrál ve větší euforii, do které nás přivedli skvělí domácí fanoušci. Jsem v Příbrami nováček a musím říct, že před takhle skvělým publikem jsem ještě nehrál. Já osobně jsem v prvním setu cítil trochu nervozitu, ale během hry to naštěstí přešlo. Také jsme myslím byli lépe podávajícím družstvem, a tak jsme si vítězství zasloužili!“ řekl s úsměvem Budějčák Luděk Švejcar, který nastoupil v dresu Příbrami ve svých osmadvaceti letech ke svému prvnímu extraligovému utkání.

„Do poloviny druhého setu jsme byli na palubovce lepším týmem, avšak příchodem Michala Sládečka se hra soupeře velmi zvedla. Pomohl nejen na náhře, ale i dobrými servisy a blokem. Naším největším problémem byl příjem a servis,“ zhodnotil utkání asistent trenéra Jihostroje Stanislav Pochop.

Autoři

Štítky volejbal, Kocouři Vavex Příbram, Jihostroj České Budějovice, extraliga, Příbram, Česká volejbalová extraliga mužů, Jihostroj, České Budějovice, Michal Kriško, Michal Sládeček, Jan Svoboda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

A zase ta Příbram! Mistr v lize poprvé padl  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.