Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Chybí jen krůček do finále, Jihostroj vyhrál v Příbrami 3:0!

Tak ani domácí prostředí nepomohlo Kocourům zastavit rozjeté Budějce. Ve třetím utkání semifinále podlehli dnes před svými fanoušky účastníkům Ligy mistrů opět 3:0, Jihostroj tak nyní dělí jen jediné vítězství od postupu do finále. V sobotu od 17 hodin má tým trenéra Jana Svobody šanci ukončit sérii už v Příbrami.

K odvětě vyrazili budějčtí volejbalisté po dvou povedených domácích výhrách s dobrou náladou a ještě lepší formou. A potvrdili, že jsou opravdu velmi dobře připraveni na svého soupeře. Domácí celek hnaný zaplněnou halou vždy v začátcích setů držel krok s mistry, ti ale vždy v závěru odskočili a set v poklidu dohráli.

Komplikace přišly jen ve třetím setu, který trval 40 minut a Jihostroj ho vyhrál 35:33. První dva sety byly poměrně stejné, hráli jsme stejně dobře jako v domácích zápasech. Ze začátku se s námi Příbram tahala o body, ale v koncovkách jsme byli jasně lepší, pochvaloval si manažer budějckého klubu Zdeněk Scheichl.

Třetí set jsme si trochu zkomplikovali. Vedli jsme 23:21, ale nechali jsme vlastními chybami domácí srovnat na 23:23. Pak jsme při našich třech mečbolech vždy zkazili podání, ale nakonec jsme šťastnější, popisuje dramatickou situaci posledního dějství.

Podle manažera mistrovského celku byl rozdíl v kvalitě týmů jasně vidět. Hráli jsme velmi dobře, jako mančaft. Kluci podali kolektivní výkon, táhnou za vítězstvím. Povzbuzují se, bojují, je vidět, že moc chtějí vyhrávat, líbil se Scheichlovi projev hráčů. 

Domů už by semifinálovou sérii Budějčtí vracet nechtěli. S tím vůbec nakalkulujeme, chceme postoupit v co nejkratší možné době. Ale každý zápas je jiný, uvidíme, co nám přinese sobotní čtvrtý souboj. Zatím jsme suverénní, věřím, že zítra oslavíme postup, podotýká manažer Jihostroje Zdeněk Scheichl. 

Po utkání a společné večeři vyrazila volejbalová jihočeská výprava zpět domů. Zítra dopoledne si zatrénujeme v Hodějovicích, protože naše hala je obsazena. Ve dvanáct jdeme na společný oběd a v půl druhé vyrazíme zpět do Příbrami, informuje.

VO Kocouři Vavex Příbram – Jihostroj České Budějovice 0:3 (-21, -22, -33) 

Sestava Jihostroje: Zapletal, Novotný, Sukuba, Mach, Rojas, Fila, libero Juračka – Habr. Trenér Jan Svoboda.

Stav série: 0:3.

Autoři

Štítky Jihostroj, Příbram, Jan Svoboda, Liga mistrů UEFA, České Budějovice, finále

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chybí jen krůček do finále, Jihostroj vyhrál v Příbrami 3:0!  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.