Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Innsbruck udělal s Jihočechy rychlý proces

Něco málo přes hodinu a čtvrt stačilo volejbalistům Innsbrucku, aby z taraflexu vyprovodili budějcké hráče. Souboj v zásadě nebyl tak jednoznačný, ale domácí ustáli několik klíčových momentů prvních dvou setů a v tom třetím už jasně dominovali. Zvítězili zaslouženě 3:0.

Hned při podání Petra Šulisty si hosté vytvořili v prvním setu drobný dvoubodový náskok, o který ale do technického time-outu přišli a pustili Innsbruck do vedení 8:7. Naštěstí ne natolik, aby Jihostroj nebyl se soupeřem v kontaktu. Dlouhé a vyrovnané výměny přinášely více Rakušanům, kteří toho využili před koncovkou setu a odskočili na skóre 18:14.

Budějovickým se však následně poté podařilo najít recept na vysoké bloky Innsbrucku a snížili na 17:19. Ještě více přiblížily domácím bloky Macha s Kulihou, ale ze ztráty 19:20 bylo brzo 20:23 a následně 21:24. Snaha o technickou hru Jihočechům nevyšla. Modří sice první setbol nevyužili, tím druhým ale vytloukli blok Kriška.

Úplně stejně začala i druhá sada. Jihostroj vedl 2:0, ale vzápětí při servisu Da Silvy došlo k obratu na 4:2 pro Innsbruck. Trenér Svoboda proto do hry překvapivě poslal rekonvalescenta Petra Michálka. A i s jeho pomocí u sítě se povedlo vyrovnat. Opět to ale nemělo dlouhého trvání a volejbalisté z tyrolského podhůří získali čtyřbodový náskok.

Do hry se vrátil Šulista. Přestože domácí dobře četli hru protivníka, se servisem Kriška se povedlo ztrátu smazat. Jenže pár výměn nato se Innsbruck opět odpoutal, dařilo se univerzálu Vennovi, který svými útoky přivedl spoluhráče do koncovky za stavu 20:16. A v té vedení narůstalo a narůstalo... Jihostroj ji po druhém setbolu ztratil ještě vyšším rozdílem.

Asi nejhorší vstup do setu zaznamenali Jihočeši ve třetím dějství. Útoky v zámezí, vytlučené bloky, hráčům v bílých dresech absolutně nepřálo štěstí. Innsbruck nebyl o tolik lepším týmem, ale v důležitých momentech měl navrch. Skóre 5:12 z pohledu hostů dávalo tušit, že se jen těžko bude s výsledkem něco dát dělat. Nic na tom nezměnil ani Pleva, který nahradil Kriška.

Do technického time-outu se Rakušané dostali velmi dobře naladěni. Světelná tabule ukazovala stav 16:7. Rozjetý Innsbruck prostě nešlo zastavit. Do koncovky vstupoval ve vedení 20:8. Hosté ještě trochu korigovali hodně nepříznivý výsledek, na tom, že domácí brali první tři body, to už ale nic nezměnilo.

„Soupeř vyhrál zaslouženě, protože byl dnes lepší ve všech činnostech. Zásadní rozdíl byl na útoku. My jsme měli problém s příjmem a z toho se trochu odvíjela nahrávka. Přestože jsme z těch těžkých balonů občas zariskovali, tak jsme z nich možná ještě byli trochu úspěšní, ale celkově jsme na útoku zásadně prohráli,“ hodnotil prohru trenér Jihostroje Jan Svoboda.

„Pro nás je to velmi důležitá výhra. My jsme věděli, že po prohře v Antverpách nesmíme zaváhat. Tým dnes podal dobrý výkon, ještě ale nebyl bez chyb. Byly tam výkyvy, vyhrávali jsme o čtyři body, poté to zase bylo vyrovnané. Budějovičtí ukázali, že jsou bojovníci, ačkoliv mají problémy se sestavou. Byli jsme lepší na podání a nakonec jsme zaslouženě vyhráli,“ těšilo lodivoda Innsbrucku Štefana Chrtianského staršího.

Hypo Tirol Innsbruck - VK Jihostroj České Budějovice (22, 19, 14)

Čas: 76 minut. Nejvíce bodující hráči: Venno a Koraimann 15 - Kuliha a Kriško 10. Rozhodčí: Partiainen (FIN) - Kellenberger (GER). Diváci: 1200.

Hypo Tirol Innsbruck: Peda, Koraimann, Hein, Ropret, Da Silva, Venno - libero Provenzano. Střídali Juhkami a Tusch. Trenér Štefan Chrtianský st.

VK Jihostroj České Budějovice: Mach, Habr, Šulista, Sobotka, Kuliha, Kriško - libero Hupka. Střídali Michálek, Zapletal a Pleva. Trenér Jan Svoboda.

Štítky volejbal, Hypo Tirol Innsbruck, VK Jihostroj České Budějovice, Liga mistrů, Innsbruck, Jihostroj, Jan Svoboda, Da Silva, Petr Michálek, FC Swarovski Tirol

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hawky

Bez přihrávky nelze hrát. Bylo mi líto Michiho, že musel na ní jít i když evidentně nemá kotník v pořádku.

Čtvrtek, 20. listopadu 2014, 09:20Odpovědět

Innsbruck udělal s Jihočechy rychlý proces  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.