Počasí dnes14 °C, zítra15 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Jihostroj a Liberec jsou v semifinále. Na soupeře si počkají

Pondělní výhrou 3:1 na palubovce Benátek nad Jizerou se Jihostroj České Budějovice probojoval do semifinále Uniqa extraligy. Shodným poměrem 4:0 na zápasy ukončil čtvrtfinálovou sérii rovněž tým Liberce, který hrál proti Brnu. Na soupeře si však obě družstva musí ještě počkat.

První sadu hosté z jihu Čech rozhodli několika velmi vydařenými bloky. Devět bodových bloků v jednom setu je věc, která se v extralize mužů jen tak nevidí. Díky této činnosti si Jihočeši připsali na svou stranu první sadu velmi rychle v poměru 25:16.

Ve druhém setu bylo skóre dlouho jako na houpačce. V úvodu vedli domácí o dva body, hosté jejich náskok stáhli, poté šel do vedení Jihostroj, ale i Benátky dokázaly s favoritem srovnat krok. Tak to šlo až do stavu 23:23, kdy domácí položili míč středem a hosté naopak vyhodili útok z hlavního kůlu do autu.

Za stavu 1:1 na sety se však Jihostroji povedlo třetí sadu dobře začít (4:1) a ve střední části svůj náskok ještě zvýšil až na 18:13. Toto skóre pak Jihočeši udrželi až do konce setu, a to především zásluhou dobrého útoku.

Opravdové drama přišlo na řadu ve čtvrté sadě. Benátky se rozhodly, že se nevzdají bez boje a rázem vedly 5:0. Jihostroj své manko naštěstí brzy smazal, a tak se chleba lámal až za stavu 22:21 pro Jihostroj. Úplnou tečku za utkáním udělal Tomáš Fila, který svým tvrdým úderem ukončil i celé čtvrtfinále.

„Možná jsme začali moc bojácně. První set nám utekl a začalo se hrát až od druhé sady. Potom to bylo vyrovnané. Budějovice jsou asi o ten kousek lepší, proto vyhrály dva sety o dva body,“ uvedl po zápase kapitán Benátek Jaroslav Škach.

„Byl to nejtěžší zápas celé série. Zase jsme ho vydřeli spíš naší bojovností. Jsme rádi, že to takto dopadlo a nemusíme hrát ještě další zápasy,“ řekl Filip Habr, kapitán Jihostroje České Budějovice.

VK Karbo Benátky nad Jizerou - VK Jihostroj ČB 1:3 (-16, 23, - 19, -23)

Čas: 103 minuty. Nejvíce bodující hráči: Ticháček 18 - Kriško 22. Rozhodčí: Marschner, Meruna.

VK Jihostroj České Budějovice: Mach, Sukuba, Kuliha, Fila, Kriško, Zapletal, libero Hupka.  Střídali Habr, Sobotka a Michálek. Trenér Jan Svoboda.

VK Karbo Benátky nad Jizerou: Škach, Dittrich, M. Nesvačil, Starý, Ticháček, F. Nesvačil, libero Steffan. Střídali Němeček, Sobek a Fučík. Trenér Miroslav Malán.

Autoři

Štítky volejbal, VK Karbo Benátky nad Jizerou, VK Jihostroj České Budějovice, Uniqa extraliga, play-off, čtvrtfinále, Liberec, Benátky nad Jizerou, České Budějovice, Česká volejbalová extraliga mužů, Brno, semifinále, Jihostroj, Benátky, Tomáš Fila

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihostroj a Liberec jsou v semifinále. Na soupeře si počkají  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.