Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jihostroj bude v Havířově čekat na soupeře pro play-off

Poslední zápas základní části Uniqa extraligy má před sebou Jihostroj České Budějovice. To samé čeká i na všechny ostatní týmy nejvyšší volejbalové soutěže. Jihočeši míří do Havířova, ale zároveň budou bedlivě sledovat další utkání, které rozhodne o jejich soupeři do prvního dějství play-off.

O nadcházejícím víkendu bude dohráno poslední 22. kolo Uniqa extraligy. O tom, jak bude nakonec tabulka vypadat, ještě není ani zdaleka rozhodnuto. Jihostroj sice nemůže ze svého druhého místa spadnout, ale co se týká jeho možných soupeřů, je situace naprosto odlišná. Například mezi třetím a šestým místem je rozdíl pouhých třech bodů, což znamená, že pokud tým na šestém místě vyhraje a ostatní prohrají, může se dostat až na bronzovou příčku.

Velice zajímavá je také situace okolo sedmého a osmého místa. Na těchto dvou pozicích jsou totiž možní budoucí soupeři Jihostroje - Brno a Benátky nad Jizerou. O Brnu se již v kuloárech proslýchá, že České Budějovice jako soupeře nechce, a Benátky údajně upřednostní kratší cestování, což by bylo do Liberce. Může se tedy také teoreticky stát, že tyto dva týmy budou v posledním kole taktizovat a dají na hřišti přednost mladším nezkušeným hráčům, protože o sedmé místo nemají až takový zájem.

„Sám si ani nepamatuji, kdy naposledy byla tabulka takto vyrovnaná až do posledního kola. Jisté pořadí máme snad jenom my s Libercem a Ústí se Starým Městem, ostatní týmy budou ještě o pořadí bojovat,“ říká k situaci v tabulce trenér průběžně druhých Jihočechů Jan Svoboda.

„Pro nás to ale bude zápas jako každý jiný. Víme, co nás čeká, protože Havířov hraje ve své domácí hale poměrně dobře. V minulých kolech se mu podařilo porazit i takové týmy, jako je Ostrava. Velkou neznámou je pro nás pouze blokař Meehan, který u nás nenastoupil. My určitě chceme vyhrát,“ dodává ještě k utkání trenér Jihostroje.

Zápas začíná v sobotu od 17 hodin v havířovské hale a je možné ho sledovat živě na TVcom.cz.

Autoři

Štítky volejbal, SKV Havířov, VK Jihostroj České Budějovice, Uniqa extraliga, 22. kolo, Havířov, Česká volejbalová extraliga mužů, České Budějovice, playoff, Jihostroj, Brno, Benátky nad Jizerou, Liberec, Jan Svoboda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihostroj bude v Havířově čekat na soupeře pro play-off  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.