Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jihostroj čeká těžká zkouška před play-off. Přijede neporažený lídr z Liberce

Volejbalisté Jihostroje České Budějovice se poctivě připravují na sobotní lákavý duel s VK Dukla Liberec. Na jih Čech přijede tým, který v letošní extraligové sezoně ještě neprohrál. Půjde o souboj druhého s prvním. Do konce základní části zbývají jen čtyři kola.

Sedmnáct zápasů = sedmnáct výher. Taková je bilance liberecké Dukly v extraligovém ročníku 2014/2015. Naposledy porazil Liberec v domácí hale třetí VK ČEZ Karlovarsko 3:2 (-22, 21, 14, -18, 10). „Soupeř uhrál dva sety po našich chybách. Ve třech setech jsme byli lepší na servisu - a to rozhodlo,“ uvedl po utkání trenér Dukly Michal Nekola.

A právě podání bude hrát velkou roli i v duelu Liberce na palubovce Českých Budějovic. „Souhlasím. Liberec je tým, který má hru založenou na servisu,“ říká trenér Jihostroje Jan Svoboda. „Mají dobré složení týmu, proto jsou zatím bez porážky. V uplynulé sezoně se spoléhali jen na Hadravu, letos mají Slováka Kriška nebo Poláka Patuchu.“ Oba zahraniční hráči patří k velkým úderníkům a diváci se tak mají na co těšit.

Domácí mají po 18 zápasech 42 bodů. Na třetí Karlovarsko drží Jihočeši náskok tři body a cíl je tuto pozici uhájit. Teoreticky ale může Jihostroj ještě pomýšlet na vítězství v základní části. Pokud Liberec porazí 3:0 nebo 3:1, stáhne jeho náskok na čtyři body. Dukla má ale zápas k dobru a musela by prohrát i v dalších utkáních.

Fanoušci Českých Budějovic se mohou těšit na všechny domácí hráče. „Jsme kompletní a chceme soupeři připravit první porážku,“ dodává Svoboda. Dle jeho slov hráči žádnou extra přípravu na lídra neměli.

„Je potřeba ale podat výborný výkon. Viděl jsem Liberec s Karlovarskem, a jak jsem říkal, tak rozhodoval servis. Po třetím setu byly Vary na ručník, ale Dukla jim vlastními chybami pomohla vrátit se do hry.“ Trenér Svoboda vytvořil pro hráče přípravu ze sedmi nahrávek. „Po taktické stránce jsme na ně dobře připraveni.“

Na půdě Liberce se hrálo v listopadu a Jihostroj uhrál jen jeden set. Zápas byl ale hodně vyrovnaný a trval 108 minut. Podobná bitva se dá očekávat i v odvetě. Sobotní zápas, který budou rozhodovat sudí Kovář a Hudík, začne v 18 hodin v českobudějovické Sportovní hale.

Po Liberci se do konce základní části Jihostroj doma představí už jen jednou. V sobotu 7. března přivítá od 18 hodin ČZU Praha. Ve Zlíně (28. února) a v Odoleně Vodě (12. března) se bude hrát od 17 hodin.

Soutěž o vstupenky

Díky soutěži s Budějckou Drbnou můžete vyhrát čtyři vstupenky, které si mezi sebe rozdělí čtyři čtenáři rovným dílem. Každý tedy dostane po jednom lupenu. K účasti stačí prostřednictvím formuláře zodpovědět do sobotního poledne následující otázku a pak už jen čekat na slosování.

Podmínkou účasti v soutěži je vyplnění jména a kontaktních údajů. Ty budou využity pouze pro potřeby redakce v rámci této soutěže.

SOUTĚŽ SKONČILA

V této sezoně uhrál Jihostroj proti Dukle Liberec jediný set. Správně je tedy možnost A.

Po jedné volné vstupence na dnešní utkání vyhráli čtenáři Jan Brejcha, Karel Sompek, Milan Zach a Martin Kraus. Blahopřejeme!

Štítky volejbal, VK Jihostroj České Budějovice, VK Dukla Liberec, Uniqa extraliga, 19. kolo, Liberec, Jihostroj, České Budějovice, Česko, soutěž, Jan Svoboda, Karlovarský kraj, vstupenka, ČEZ

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihostroj čeká těžká zkouška před play-off.  Přijede neporažený lídr z Liberce  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.