Počasí dnes22 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Jihostroj Český pohár opět nevyhraje!

Český pohár bude v letošním roce mít nového majitele, jelikož ani obhájce titulu - Ostrava, nevyhrála své semifinálové utkání proti Příbrami. Ve finále se tak představí pokořitel Budějovic Dukla Liberec a Příbram. Jihostroj se z Final Four vrací s prázdnou.

Včerejší večerní semifinálové utkání, které proti sobě po dvou dnech opět svedlo Liberec a Budějovice, se tentokrát podařilo urvat Liberci. O tom, že to nebylo snadné vítezství, svědčí i výsledek 3:2 pro Duklu a nejtěsnější možný rozdíl v pátém setu 15:13.

„Na rozdíl od sobotního domácího utkání, kdy jsme měli problém hlavně se skákaným tvrdým servisem Jana Hadravy, nám dělal tentokrát problém spíš plachtící servis kanadského blokaře Kaminského, kterého jsme ve všech případech otáčeli až na třetí či čtvrtý pokus. Nedostávali jsme přímá esa, ale přihrávali jsme do pole a soupeř nás výborně ubránil,“ povzdechl si po utkání asistent trenéra Stanislav Pochop

Jihostroj prohra v semifinále mrzí a po utkání to zdůrazňoval i kapitán Sukuba. Před sezónou měli totiž Jihočeši tři hlavní cíle a to: postoupit ze skupiny Ligy mistrů, vyhrát Uniqa extraligu a zvítězit v Českém poháru.

„Postup ze skupiny Ligy mistrů se nám povedl jen částečně a v Českém poháru jsme právě vypadli, takže prohra nás opravdu mrzí,“ uvedl Sukuba.

Diváci v Mladé Boleslavi viděli pravděpodobně takové předčasné finále. Systém Českého poháru totiž nebere v potaz aktuální formu jednotlivých týmů, ale loňské umístění v poháru. Na tuto skutečnost si stěžoval v sobotu v Českých Budějovicích i trenér Liberce Michal Nekola.

„Je to trochu nefér. My jsme v loňské sezóně sice vypadli v semifinále, ale Liberec a Budějovice jsou momentálně dva nejsilnější týmy extraligy a měli by na sebe narazit až ve finále,“ řekl Nekola.

Jihostroj, který dnes již normálně trénuje na jihu Čech, se tak může plně soustředit na extraligové zápasy. Tento víkend vyjíždí na utkání do Havířova a příští sobotu odehraje doma duel s týmem Ústí nad Labem.

Autoři

Štítky Jihostroj České Budějovice, volejba, Final Four, Český pohár, semifinále, Dukla Liberec, Příbram, finále, Ostrava, Liberec, České Budějovice, Liga mistrů UEFA, Michal Nekola, Jan Hadrava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihostroj Český pohár opět nevyhraje!  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.