Počasí dnes14 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Jihostroj chce přivézt z Innsbrucku první body

Druhé utkání základní skupiny Ligy mistrů sehrají dnes v rakouském Innsbrucku budějčtí volejbalisté. Cíl mají jediný - vybojovat na tyrolském taraflexu první body do tabulky, ve které nejsou bez naděje na postup do další fáze. Jihočeši však nezažívají nejlepší období.

Hypo Tirol Innsbruck patří v posledních letech k jednoznačným lídrům rakouské nejvyšší soutěže. Slovenský trenér Štefan Chrtianský starší získal s týmem v uplynulé sezoně jak mistrovský, tak pohárový titul. S tím panuje ve městě, kde se dvakrát konaly zimní olympijské hry, obecná spokojenost. V probíhajícím ročníku ale k zopakování pohárového prvenství nedojde, hned v prvním kole Innsbruck vyřadil druholigový Mils.

Oproti tomu je z Innsbrucku v Austrian Volley League jeden velký válec. Po šesti odehraných zápasech okupuje bez ztráty bodu a jen se dvěma nevydařenými sety první příčku tabulky. Největší konkurent v podobě SK Posojilnica Aich/Dob, se kterým odehrál poslední ligové finále, je zatím na čtvrtém místě s jedinou porážkou, právě od mistrovského výběru.

Z úvodního utkání Ligy mistrů v Antverpách vzešel tým, v němž se po posledním ročníku snížil počet rakouských hráčů na tři, poražen. Innsbruck si z Belgie přivezl prohru 1:3 na sety. Do střetnutí tentokrát nezasáhl český reprezentační blokař Marek Beer.

„Pokud chceme zůstat ve hře o postup do další fáze, musíme domácí souboj s Jihostrojem vyhrát,“ říká pro webové stránky CEV Chrtianský.

Je otázkou, jestli však Beerovi kouč dá důvěru do duelu v Olympiahalle proti kamarádům z národního celku. K dispozici má totiž dva 210 centimetrů vysoké blokaře - Andrewa Williama Heina ze Spojených států a Pedro Henrique Francese z Brazílie.

O patáliích Jihostroje už bylo napsáno dost. Přestože se smečař Petr Michálek objevil při sobotním zápase proti Ostravě ve „čtverečku“, naskočit do něj připravený takřka nebyl. Ještě není schopen skákat a jedinou možností bylo chodit na příjem. To ale riskovat nešlo. „Do zápasu zatím připraven není, ale věříme, že bude do týdne v takové pohodě, aby do něj mohl naskočit,“ komentuje situaci okolo své stálice základní sestavy trenér Jan Svoboda. S Tomášem Filou i nadále počítat nelze.

Jihočeši utrpěli v šestém ligovém utkání již třetí porážku v řadě. Po heroickém výkonu proti polskému Belchatowu, se kterým dokázali domácí uhrát vynikající jeden set, následovaly dvě prohry - proti Karlovarsku a se zmíněnou Ostravou. Především před vlastním publikem nevycházelo Jihostroji absolutně nic a bylo znát, že na vyhecovaného soupeře to bude málo.

Do hry se tak třeba dostal místo Kriška premiérově Pleva, ani on však nezměnil zásadně ráz hry, ačkoliv individuálně určitě nezklamal. Jediné, co snad lze alespoň trochu zmínit, je oklepání se z dlouhé, dramatické a nepovedené koncovky první sady. Tu druhou drželi černobílí od úvodních výměn ve svých otěžích. Jinak to ale bylo vše.

Středeční bitva, ve které budou chtít oba celky ukořistit první vítězství na svou stranu, začíná ve 20:25. Řídit ji budou Fin Kari Partiainen a Němec Jörg Kellenberger. Do 400 kilometrů vzdáleného Innsbrucku míří i několik českobudějovických fanoušků, ti ostatní mohou jako vždy sledovat vývoj na stránkách laola1.tv.

Úspěchy Hypo Tirol Innsbruck

  • Austrian Volley League - 7x vítěz, 7x vicemistr, 1x 3. místo
  • Rakouský pohár - 5x vítěz
  • MEVZA - 2x vítěz, 3x vicemistr, 1x 3. místo

Štítky volejbal, Hypo Tirol Innsbruck, VK Jihostroj České Budějovice, Liga mistrů, Innsbruck, Liga mistrů UEFA, Jihostroj, Zimní olympijské hry, Marek Beer, Ostrava, Pedro Henrique, Jan Svoboda, Petr Michálek, Tomáš Fila

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihostroj chce přivézt z Innsbrucku první body  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.