Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jihostroj dnes čeká premiérový duel Ligy mistrů

Pro volejbalisty Českých Budějovic se dnes rozjede další ročník prestižní Ligy mistrů. Ke svému prvnímu utkání odcestoval Jihostroj do Budvy v Černé Hoře, se kterou se utkal základní skupině nejvyšší klubové soutěže shodou okolností i v loňském ročníku.

Jihočeši, kteří se do prestižní soutěže letos dostali díky divoké kartě, se pokusí dnes urvat první body na úkor týmu z pobřeží Jaderského moře. Zápasy minulého ročníku skončily pro Jihostroj o něco šťastněji, jelikož Černohorce doma Jihočeši porazili 3:0, v Budvě naopak prohráli, ale pouze 2:3, což v italském bodovacím systému znamená zisk jednoho bodu.

Na to, s jakými ambicemi vyrazili Budějčáci do Budvy, se Budějcká Drbna ještě před odjezdem zeptala trenéra Jana Svobody: „Jakýkoliv bod, který přivezeme, bude pro nás velkým přínosem. Budva po loňské sezoně obměnila kádr k lepšímu, takže nyní se v základu nacházejí zejména hráči černohorské reprezentace italský nahrávač, který je pro tým jistě velkým přínosem. Očekáváme tedy o trochu těžšího soupeře, než v loňském roce, ale na druhou stranu skoro polovinu jejich mužstva již známe, a tak nejsou naše šance na bod vůbec zanedbatelné.“

Jihostroj čeká tento týden velmi náročný program. Dnes odehraje utkání Ligy mistrů v Černé Hoře, v pátek večer se vrací do České republiky a hned v sobotu nastoupí ke svému prvnímu domácímu utkání Uniqa extraligy proti Brnu. A aby toho nebylo málo, již v úterý přivítá na své palubovce dalšího rivala ze základní skupiny Ligy mistrů z francouzské metropole Paříže.

„Je obrovská škoda, že naše extraliga nezačala již před třemi týdny hned po skončení evropského šampionátu. Zaprvé nemáme za sebou prakticky žádná odehraná ostrá utkání, a zadruhé nám všechno začíná najednou v průběhu jednoho týdne - první zápas extraligy venku, první zápas Ligy mistrů venku, hned na to první domácí zápas extraligy a první zápas Ligy mistrů doma,“ posteskl si Jan Svoboda.

Podle něj na Českém volejbalovém svazu vůbec nevzali v potaz, že kromě tuzemské extraligy hrají týmy i evropské soutěže, které začínají také tento týden. „Všechny ostatní mančafty z naší skupiny Ligy mistrů již mají odehrány alespoň čtyři zápasy domácí soutěže. Myslím, že na tuto skutečnost také trochu doplatil tým Ostravy v utkání proti Olympiakosu. Celkově je škoda, že neuhráli žádný bod, protože to mohla být v jejich těžké skupině poslední šance na dobrý výsledek,“ dodal kouč budějckých volejbalistů.

Autoři

Štítky volejbal, Budvanska Rivijera Budva, VK Jihostroj České Budějovice, Liga mistrů, Liga mistrů UEFA, Jihostroj, soutěž, SK Dynamo České Budějovice, Budva, Jan Svoboda, Paris Saint-Germain FC, Jaderské moře, FC Zbrojovka Brno, Česká volejbalová extraliga mužů

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihostroj dnes čeká premiérový duel Ligy mistrů  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.