Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jihostroj dnes ve šlágru kola hostí druhý Liberec

Podruhé v základní části přijede do budějcké haly volejbalových mistrů Liberec. Podruhé přijede v pozici vyzyvatele, druhého týmu tabulky, který by rád sesadil lídra. Jihostroji stále chybí dvě hlavní úderné síly - univerzálové Jakub Novotný a Radek Motys. Na utkání je vstup zdarma a vysílá ho ze záznamu ČT 4 ve 20.05 hodin.

Utkání 27. kola volejbalové Uniqa extraligy mužů vybrali v České televizi jako nejatraktivnější a zařadili jej do svého vysílání. A mají pravdu. Jihostroj je dlouhodobý lídr základní části nejvyšší domácí soutěže, Liberec Jihočechy marně stíhá a tentokrát bude mít velkou možnost vystoupit ze stínu mistrovského celku.

Jihostroji chybí stále dvě mlátičky Novotný s Motysem, na jejich místě zatím úspěšně zaskakuje mladý smečař Petr Michálek. Jakub Novotný stále nemůže naplno hrát, kotník léčí právě od posledního střetnutí s Duklou u soutoku Vltavy a Malše (hrálo se 14. ledna).

Radek Motys má také ještě doporučený klid. Oko, které sice zabránilo smečaři Tomáši Filovi ve skórování při pravidelném florbalovém zahřívacím utkání, stále není uzdravené. Navíc má problémy se stehnem.

Oba týmy mají na svém kontě dvě porážky. Severočeši prohráli obě utkáni s Jihostrojem: doma 0:3, venku 2:3. A obhájce titulu jako jediná dvakrát zdolala Příbram na jihu Čech.

Čeká nás velmi těžký zápas. A doufejme, že s dobrým koncem pro nás. Pokud nás Liberec porazí, bodově nás předběhne. Ale to není vůbec podstatné. Všichni víme, že se rozhoduje až v play-off, které je tu za chvíli, tvrdí Radek Motys.

Vstup na utkání s Libercem se neplatí. Stejně tak i na poslední dvě utkání v domácím prostředí. Fanoušci vždy byli důležitým faktorem našich úspěchů, hráči jejich povzbuzování vnímají, potřebujeme, aby jich v rozhodujících fázích základní části dorazilo do haly co nejvíc, vysvětluje vstřícný krok vedení budějckého klubu.

Tři poslední zápasy nabízíme všem našim příznivcům zadarmo, potvrdil netradiční strategii prezident mistrovského klubu Jan Diviš, který dárek pro věrné příznivce klubu osobně inicioval.

Doma se Jihostroj utká ještě s Ústím (3. března v 18 hodin) a celkem Aero Odolena Voda (10. března v 18 hodin).

Autoři

Štítky Liberec, Jihostroj, Jakub Novotný, ČT sport, Česká televize, Uniqa Insurance Group, Petr Michálek, Aero Odolena Voda, Jan Diviš, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihostroj dnes ve šlágru kola hostí druhý Liberec  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.