Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jihostroj je v Uniqa extralize stále bez ztráty bodu

Ani ve třetím zápase nepoznali českobudějovičtí volejbalisté svého přemožitele. Na palubovce Havířova sice ztratili jeden set, to je však nezastavilo v cestě za vítězstvím 3:1 na sety.

S oslabeným kádrem vyrazili Jihočeši na třetí zápas české nejvyšší soutěže do Havířova. Po pár výměnách se hosté začali prosazovat a dostali se do vedení 12:7. Havířovští ztrátu do technického time-outu sice snížili, ale na těsný kontakt s Jihostrojem úplně nedošlo. I bez Michálka, kterého v základní sestavě nahradil Šulista, tak České Budějovice vstoupily do zápasu aktivněji a získaly první set.

Stejně jako v Brně však ta druhá sada neskončila vítězně. Od začátku se více dařilo Slezanům, kteří si postupně budovali svůj náskok. Při druhé povinné pauze se na ukazateli skóre vyjímal výsledek 16:11 pro domácí. O několik chvil už to bylo 19:13, a tak se na palubovce začali měnit hráči. Do hry se dostali mladí Tibitanzl s Krafferem. Budějovičtí se v koncovce rapidně zlepšili a velké vedení soupeře stáhli, nicméně o něco šťastnější byli na útoku domácí a dramatický závěr získali na svou stranu poměrem 26:24.

Jihostroj se ale vrátil brzo do hry a znovu dominoval zkraje třetí části. Vedení, které si dokázal, i díky zpevněným blokům, vypracovat, bylo od počátku důležité pro další vývoj. Havířov sice byl na dostřel protivníkovi, jenže koncentrovaný celek z jihu Čech navázal na úvodní dějství a nepřipustil žádné větší komplikace. Hosté ale museli nadále podávat precizní výkon, aby vůbec dosáhli vedení 2:1 na sety. To se nakonec povedlo, výsledek byl stejný jako v první sadě.

Asi nejdramatičtější vývoj měla čtvrtá část střetnutí. Slezané chtěli bojovat o rozhodující tie-break a jejich psychika rostla výměnu od výměny, jelikož s Jihostrojem drželi krok. Až do stavu 14:14, po kterém se Budějovičtí odhodlali přidat vyšší obrátky a odskočili Havířovu na rozdíl dvou bodů. Přestože náskok nenarůstal, na přímý kontakt se soupeřem již nedošlo. A to ani ve vyrovnané koncovce, která přinesla divákům zajímavou podívanou. Hosté v ní nechybovali a domů si vezou další venkovní výhru 3:1 na sety.

SKV Havířov - VK Jihostroj ČB 1:3 (22:25, 26:24, 22:25, 23:25)

VK Jihostroj České Budějovice: Kuliha, Habr, Kriško, Šulista, Mach, Sobotka - libero Hupka. Střídali Tibitanzl a Kraffer. Trenér Jan Svoboda.

Štítky Česká volejbalová extraliga mužů, Havířov, VK Jihostroj České Budějovice, Jihostroj, České Budějovice, Brno, Jan Svoboda, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihostroj je v Uniqa extralize stále bez ztráty bodu  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.