Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Jihostroj nastoupí proti lídrovi extraligy ze Zlína

Poslední dva dosud neporažené celky Uniqa volejbalové extraligy se utkají dnes ve Zlíně. Jihostroj České Budějovice se tady pokusí proti domácí Fatře získat cenné body i šanci na to, že se v tabulce dotáhne na shodný počet jedenácti bodů.

Utkání ve Zlíně začne netradičně v 17 hodin, Jihostroj tak odcestoval na Moravu již v brzkých dopoledních hodinách. V čem tkví tajemství úspěchu moravského dosavadního lídra extraligové tabulky, se pokusil přiblížit trenér Jihostroje Jan Svoboda.

„Zlín má tři velmi dobré hráče, kteří prakticky celý tým táhnou. Jsou to bratři Bartošové, jeden na smeči a druhý na nahrávce, a druhý smečař Kostoláni. Všichni tři letos podávají výborné výkony,“ říká kouč Jihočechů.

Kudy by mohla vést cesta k vítězství nad dosavadním lídrem? „Oni hrají takový trochu nestandardní systém, kdy plachtící podání přihrávají ve dvou, a to libero a smečař Bartoš, smečař Kostoláni je na přihrávce schován. U smečovaného servisu pomáhá s přihrávkou diagonální hráč, což je velmi nezvyklé. My se budeme snažit dodržet na servisu naši domluvenou taktiku. Pokud se nám to podaří, nevidím důvod, proč bychom ve Zlíně neměli uspět,“ naznačuje Jan Svoboda.

Pokud Jihostroj dnešní utkání vyhraje, na lídra se bodově dotáhne a může ho dokonce i vystřídat na čele tabulky. Posun na první příčku závisí na poměru setů v následujícím utkání. Jihočeskému mužstvu však chybí jedno utkání, a tak by vítězství prakticky znamenalo vedení, protože Jihočeši by zůstali jediným neporaženým týmem Uniqa extraligy.

Autoři

Štítky volejbal, VSC Fatra Zlín, VK Jihostroj České Budějovice, Uniqa extraliga, Zlín, Česká volejbalová extraliga mužů, Uniqa Insurance Group, České Budějovice, Jihostroj, Jan Svoboda, Morava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihostroj nastoupí proti lídrovi extraligy ze Zlína  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.