Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Jihostroj nepodal optimální výkon, přesto v Ústí zvítězil

Budějcký volejbalový tým zamířil po zápase Ligy mistrů proti Rzeszówu na sever Čech, kde na něj v sobotu večer čekal předposlední tým tabulky Uniqa extraligy z Ústí nad Labem.

Tým Sportovního klubu Ústí nad Labem vede bývalý dlouholetý nahrávač Jihostroje René Dvořák. Ten se už před zápasem vyjádřil v tom duchu, že Jihočechy může jeho tým porazit pouze v případě, když bude hrát na 130 procent a Českobudějovičtí svého soka podcení.

Jihostroj svého soupeře nepodcenil, ale rozhodně se mu nepodařilo přehodit výhybku z utkání Ligy mistrů zpět do české extraligy.

V prvním setu trápil Jihostrojáky svým servisem domácí univerzál Hykš, který se prezentoval řadou povedených podání. Z nevydařeného úvodu se naši hráči oklepali a díky Sobotkově sérii na servisu si vytvořili náskok, který udrželi až do konce prvního setu.

V úvodu druhé sady se opakovala situace ze začátku té první. Poté obě družstva poctivě ztrátovala. Ústečtí volejbalisté se s blížící se koncovkou druhé sady nevyvarovali nevynucených chyb a umožnili Jihostroji, aby šel do vedení. To si budějčtí hráči podrželi a získali i druhou sadu ve svůj prospěch.

Do třetího setu vstoupili hosté koncentrovaněji a náskok si vypracovali hned na jeho začátku. V průběhu posledního dějství se však dopustili několika zbytečných chyb a umožnili domácím srovnat stav. Vyrovnaná partie skončila až za stavu 29:27 ve prospěch Jihostroje.

Všechny tři sady se odvíjely v podobném duchu. Domácí hráli bojovně v poli a snažili se o minimum nevynucených chyb. Zápas se rozhodoval v koncovkách setů, ve kterých prokázal Jihostroj větší zkušenost.

„Chtěli jsme Jihostroj potrápit a sami odehrát utkání tak, abychom měli z našeho volejbalu radost. To se nám povedlo. Škoda jen, že jsme neuhráli alespoň koncovku nějakého setu,“ konstatoval po zápase trenér domácích René Dvořák.

„Splnili jsme povinnost a do Českých Budějovic jsme přivezli tři body. To je ale jediné pozitivum. Po zápase s Rzeszówem za skvělé atmosféry a před televizními kamerami jsme se tentokrát nedokázali koncentrovat na utkání extraligy. Předvedli jsme průměrný výkon, se kterým jsem nebyl spokojen. Ústí bychom měli porazit mnohem větším rozdílem a za hodinu jet domů. Nyní už se opět přesouvá pozornost směrem k Lize mistrů. V pondělí odjíždíme do Paříže a pokusíme se urvat nějaké body,“ zhodnotil svůj tým Jan Svoboda, kouč Jihostroje

SK Volejbal Ústí nad Labem - VK Jihostroj Č. Budějovice 0:3 (-22, -20, -27)

Čas: 87 minut. Nejvíce bodující hráči: Hykš 17, Kraus 8, Kořínek 7 - Kriško 17, Fila 11, Sukuba 8. Rozhodčí: Dmejchal, Rychlík. Diváci: 496.

Ústí nad Labem: Pekárek, Kořínek, Mach, Hykš, Kraus, Vodvárka, libero Kotek. Střídali Bican, Hrzán, Bartůněk a Kauer. Trenér René Dvořák.

Jihostroj: Habr, Fila, Mach, Kriško, Šulista, Sobotka, libero Hupka. Střídali Michálek, Sukuba a Zapletal. Trenér Jan Svoboda.

Štítky volejbal, SK Volejbal Ústí nad Labem, VK Jihostroj České Budějovice, Uniqa extraliga, Ústí nad Labem, Jihostroj, Liga mistrů UEFA, Řešov, Česká volejbalová extraliga mužů, Česko, Jan Svoboda, Extraliga ledního hokeje, Paříž

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihostroj nepodal optimální výkon, přesto v Ústí zvítězil  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.