Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jihostroj odjede do Benátek s náskokem dvou zápasů

Také druhé domácí střetnutí proti Benátkám nad Jizerou si českobudějovický Jihostroj pohlídal a vede čtvrtfinálovou sérii play-off 2:0 na zápasy. S tímto slibným náskokem jede na palubovku soupeře, tudíž je dost možné, že tento tým už volejbaloví fanoušci ve Sportovní hale neuvidí.

Před nepříliš zaplněnými tribunami, zřejmě vlivem extrémně teplého jarního počasí, rozehrál Jihostroj své druhé utkání čtvrtfinále Uniqa extraligy proti Benátkám nad Jizerou.

Domácí začali stejně jako ve středu, a tak byl stav velmi záhy 8:3. Středočeši se však brzy rozehráli a během setu nenápadně stáhli skóre na 16:15. To ale bylo všechno, co jim Budějovičtí v první sadě dovolili. Několika kvalitními servisy a útoky středem Jihočeši opět odskočili a svůj náskok již nepustili.

Do úvodního oddechového času se v první sadě nic dramatického neodehrálo. Jako první se ale opět utrhl Jihostroj, a to když na servis přišel Kriško a Michálek dvakrát zablokoval. Když domácí univerzál ze servisu odcházel, bylo to 14:9. Utkání se poté proměnilo v malou exhibici hráčů Českých Budějovic. Benátky bojovaly se příjmem, servisem i útokem a podlehly Jihočechům hladce 14:25.

Třetí sadu začali hosté odevzdaně. Nepřihrávali a servisy sami kazili. První oddechový čas přišel za stavu 8:1. I poslední set tak Jihostroj naprosto ovládal. Na hřiště pak přišel druhý nahrávač Benátek Fučík, ani on však hosty nijak nevyhecoval k lepšímu výkonu. Karbo tedy utrpělo debakl v podobě konečného stavu 25:11.

„Benátky proti včerejšku vstoupily do utkání s tím, že nemají co ztratit. První dvě sady se poměrně držely, ale ve třetím setu působily již odevzdaně. My jsme v úvodu méně škodili plachtícím podáním. Do Benátek jedeme s tím, že bychom rádi dvakrát vyhráli. Ale pokud se to nepovede, nic se neděje, máme doma ještě další dva zápasy k dobru,“ řekl domácí smečař Tomáš Fila.

„Jihostroj nás přejel. Nedařilo se nám skoro v žádné činnosti. Celkově jsme se trápili na příjmu, a když už jsme přihráli, tak jsme neskládali na jednoblok, což bohužel v této soutěži a proti takovému soupeři nejde. Jsme hodně zklamaní, protože jsme očekávali, že budeme hrát vyrovnaněji. Domácí byli v těchto dvou zápasech výrazně lepší,“ znal důvod neúspěchu smečař Benátek Vladimír Němeček.

Třetí a čtvrtý zápas čtvrtfinále odehraje Jihostroj v neděli, respektive v pondělí v Benátkách nad Jizerou.

VK Jihostroj České Budějovice - VK Karbo Benátky 3:0 (23, 14, 11)

Čas: 100 minut. Nejvíce bodující hráči: Kriško 19 - Ditrich 8. Rozhodčí: Hudík, Němeček. Diváci: 750.

VK Jihostroj České Budějovice: Mach, Sobotka, Fila, Michálek, Kriško, Zapletal, libero Hupka. Střídali Habr a Sukuba. Trenér Jan Svoboda.

VK Karbo Benátky nad Jizerou: Škach, Dittrich, M. Nesvačil, Starý, Němeček, F. Nesvačil, libero Steffan. Střídali Ticháček, Sobek a Fučík. Trenér Miroslav Malán.

Autoři

Štítky volejbal, VK Jihostroj České Budějovice, VK Karbo Benátky nad Jizerou, Uniqa extraliga, play-off, čtvrtfinále, Benátky, Jihostroj, Benátky nad Jizerou, Vladimír Němeček, Tomáš Fila, Česká volejbalová extraliga mužů, České Budějovice, Jan Svoboda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihostroj odjede do Benátek s náskokem dvou zápasů  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.