Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Jihostroj odjíždí k lídrům z Liberce získat body

Na zasněžený sever Čech se chystají hráči volejbalového Jihostroje, kteří v posledním kole doma podlehli ČZU Praha. I z toto důvodu by českobudějovický tým na hřišti soupeře, který zatím neztratil v průběhu Uniqa extraligy ani jediný bod, rád bodoval naplno.

Prakticky se jedná o první utkání české nejvyšší soutěže, v němž Jihostroj není jasným favoritem. Již samo postavení libereckého rivala v tabulce a fakt, že zápas se bude hrát na jeho palubovce, staví domácí do maličko výhodnější pozice. Navíc Jihočeši mají za sebou nevydařené poslední utkání proti týmu ČZU Praha, když doma prohráli 0:3.

„Bohužel musím konstatovat, že zápas proti Praze jsme si prohráli naprosto sami. Nerad bych se vymlouval na únavu z Ligy mistrů a časový posun. Jako hlavní příčinu prohry totiž vidím nasazení, s jakým jsme se předvedli. Do utkání jsme nastoupili s tím, že jistě vyhrajeme, ale náš až profesorský volejbal na nasazení a nadšení soupeře nestačil. Když si hráči za stavu 0:2 začali vážnost okamžiku uvědomovat, bylo již bohužel na zvrat pozdě a těžce jsme narazili,“ zhodnotil porážku trenér Jan Svoboda.

„Na to, že proti nám každý soupeř jde do maximálního rizika a někdy se to může i vyplatit, se nemůžeme vymlouvat. Jelikož jsme prakticky vždy v roli favorita, měli bychom s tím počítat a vyhrát, ať už je na hřišti jakákoliv sestava,“ upřesnil ještě budějcký kouč.

Českobudějovický kádr se totiž skládá z velmi vyrovnané dvanáctky hráčů, která v české lize nemá obdoby. „Na utkání proti Jihostroji se připravujeme jako na každé jiné. Nemá smysl soustředit se na určitého hráče, když Jihostroj stále střídá základní šestku. Zabýváme se proto hlavně naší hrou. Utkání odehrajeme s míči Mikasa, což doufáme, že nám nebude dělat větší problémy, jelikož jsme s nimi absolvovali několik tréninků. V našem kádru jsme prakticky všichni v pořádku a zatím nás netrápí žádná marodka, proto na domácí palubovce doufáme v zisk plného počtu bodů,“ okomentoval situaci v klubu Dukly Liberec americký smečař Ryan Burrow.

„Tým Liberce je velice kvalitní. V podstatě musím říct, že na utkání se velmi těšíme. Proti Dukle se nám hraje dlouhodobě poměrně dobře a kádr soupeře zůstal, až na posílení na smečařském postu, prakticky nezměněn. Také mladý univerzál Hadrava hraje letos v lepší formě, než v minulé sezoně, nicméně nám Liberec jako soupeř velmi vyhovuje, a tak věřím v zisk bodů,“ ohodnotil dnešního soka trenér Jihočechů Jan Svoboda.

Autoři

Štítky volejbal, Dukla Liberec, Jihostroj České Budějovice, Uniqa extraliga, Liberec, Jihostroj, Praha, Česká volejbalová extraliga mužů, Česko, Jan Svoboda, Liga mistrů UEFA

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihostroj odjíždí k lídrům z Liberce získat body  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.