Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jihostroj porazil Liberec i potřetí a má titul na dosah!

A máme tu možná poslední zápas sezony. Budějčtí volejbalisté dokázali ve třetím utkání finále Uniqa extraligy přehrát Duklu Liberec a dělí je tak jediné vítězství od obhajoby mistrovského titulu z loňského roku. Pokud v pondělním čtvrtém duelu na půdě severočeského celku uspějí, mohou začít slavit.

Další vítězství 3:0 si připsali svěřenci trenéra Jana Svobody na půdě druhého nejlepšího celku základní části. Tentokrát se na něj ale pěkně nadřeli.

V prvním a ve druhém setu Jihostroj dotahoval náskok domácích. Vždy před koncovkou setu se mu to podařilo. Jistější příjem, útok i obrana na straně Jihostroje v kombinaci s účinným podáním posunuly mistry blíž ke zlatým medailím.

V prostřední části zápasu zařadil Svobodův tým na vyšší rychlost a před zaplněnou libereckou halou domácí hráče doslova rozdrtil.

„Ve dvou sadách jsme měli náskok, který jsme nedokázali udržet,“ posteskl si trenér Liberce Michal Nekola. „Neprosazovali jsme se ve standardních situacích jeden na jednoho a tím jsme prohrávali ty rozhodující body,“ dodal.

Jihostroj si připsal třetí vítězství v sérii hrané na čtyři vítězné zápasy a v nejkratší možné době tak může finále ukončit. Rádi bychom vyhráli i čtvrtý zápas a získali titul v nejkratší možné době,podotýká nahrávač Petr Zapletal.

Ani vedení 8:4 nebo 16:11 ve třetím setu ke zdramatizování zápasu domácím nestačilo. Budějckou mašinu hrající ve skvělé formě nedokázali zaskočit. V dramatické koncovce Dukla odvrátila tři mečboly, nakonec o vítězství rozhodl univerzál Jihostroje Jakub Novotný, který dramatický set ukončil.

„Byl to boj o každý balon, jsem rád, že jsme ho zvládli. Nyní se budeme soustředit na pondělní utkání,“ řekl trenér vítězů Jan Svoboda.

„Utkání se mi nehodnotí dobře, ve dvou setech jsme měli celkem dobrý náskok a neudrželi jsme ho až do konce. V útoku jsme občas dělali chyby, to nás sráželo,“ zhodnotil porážku trenér Liberce Michal Nekola.

„Dařila se nám taktika, úspěšní jsme byli i v útoku. Liberec jsme zatlačili podáním a soustředili jsme se na jejich dva hlavní útočníky, které jsme ubránili. Jsem rád, že jsme utkání zvládli,“ řekl po utkání spokojený kapitán Michal Sukuba.

Ten byl vyhlášen zároveň nejlepším hráčem utkání. Hlavně svými bloky a těžkým plachtícím podáním deptal dvoumetrový blokař soupeře nad sítí.

Druhé utkání na palubovce Liberce sehraje Jihostroj v pondělí v 18 hodin. Ukončí finálovou sérii a přiveze domů titul?

VK Dukla Liberec – VK České Budějovice 0:3 (-23, -14, -26)

Čas: 79 minut. Rozhodčí: Krtička, Renčín. Diváci: 800. Stav série: 0:3

Jihostroj: Zapletal, Novotný, Sukuba, Mach, Rojas, Fila, libero Juračka – Smrčka. Trenér Jan Svoboda.

Liberec: Řezníček, Hadrava, Piovarči, Staněk, Hýský, Pešl, libero Kopáček – Vodvárka, Ticháček, Beer, Démar. Trenér Michal Nekola.

Autoři

Štítky Jihostroj, Liberec, Česká volejbalová extraliga mužů, Dukla Liberec, Jan Svoboda, trenér, Michal Nekola, Jakub Novotný, Petr Zapletal, VK Dukla Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihostroj porazil Liberec i potřetí a má titul na dosah!  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.