Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jihostroj posílí blokař Sobotka z Ostravy, dva hráči končí

Volejbalisté budějckého Jihostroje ještě ani nestačili sundat zlaté medaile z krku a už mají nového spoluhráče. Vedení klubu dnes představilo novinářům a překvapeným oslavencům šestadvacetiletého blokaře Vladimíra Sobotku, který nahradí Štěpána Smrčku. Odchází také univerzál Radek Motys, za kterého bude klub hledat náhradu. Smlouvu prodloužil také smečař Andy Rojas.

205 centimetrů vysoký Vladimír Sobotka přichází z Ostravy, která letos skončila čtvrtá. V semifinále nestačila na Liberec a v boji o bronz podlehla Příbrami.

S budějckým klubem podepíše člen širší reprezentace roční smlouvu s opcí. Do konce května má Vláďa smlouvu v Ostravě, takže jsme se zatím dohodli a novou smlouvu podepíše tady prvního června, informoval Jan Diviš, prezident VK Jihostroj České Budějovice.

Sobotka by měl nahradit Štěpána Smrčku, který ve třiceti letech podle Diviše končí s profesionální kariérou. Už delší dobu jsme věděli, že Štěpán chce vstoupit do běžného pracovního procesu. Má už domluvené zaměstnání v Praze, proto jsme po konzultaci s trenérem Svobodou dospěli k názoru, že Sobotka bude vhodnou náhradnou. Měl by nás zase o kousek posunout směrem k volejbalové Evropě,“ vysvětluje prezident Jihostroje.

Na výběru nového hráče měl velký podíl trenéra Jan Svoboda.  „Vláďa patří k tomu nejlepšímu na postu blokaře, co v České republice je, takže volba byla snadná. Trénoval jsem ho už na Kladně, takže se dobře známe," informuje kouč Jan Svoboda, který prý Vladimíra Sobotku přivedl z mateřského klubu v Děčíně do tehdejší líhně extraligového Kladna, juniorského celku USK Praha. „Doufám, že potvrdí svoji výkonnost, kterou se prezentoval v národním týmu i v lize,“ dodává kouč Jihostroje.

Šestadvacetiletý blokař bude bojovat o místo v sestavě s reprezentantem Radkem Machem a kapitánem Michalem Sukubou. „Konkurence je zdravá, ať je jakákoliv. Je to pro mě výzva a je jen dobře, že tu takoví kvalitní blokaři. Vybičuje vás to i v tréninku k lepším výkonům,“ nesměle se usmíval nový hráč mistrovského celku.

Ihned po představení nové posily se pustilo vedení klubu v čele s prezidentem Janem Divišem a manažerem Zdeňkem Scheichlem do vyjednávání se smečařem z Venezuely Andy Rojasem. Tomu se letošní sezona v Čechách velmi líbila, takže se rozhodl po velmi krátkém jednání na prodloužení smlouvy o další rok.

Mně i mé rodině se tu moc líbilo, je tu hezky a máme velmi dobrý tým. Jsme tu všichni moc spokojení, takže jsme se rozhodli, že tu ještě zůstaneme, komentoval nový kontrakt účastník Olympijských her v Pekingu v roce 2008.

Z kádru Jihostroje odchází dlouholetá opora Radek Motys, za nějž klub bude hledat náhradu. Nějaké nabídky mám, vše je v řešení, tak uvidíme, jak to dopadne. Na Budějovice budu vzpomínat v dobrém, nechtěl jsem ještě odcházet, rád bych zůstal, bohužel takhle to dopadlo, to je život, vysvětloval novinářům odchovanec Horní Břízy u Plzně.  

Zatím ještě nechce prozrazovat, kam povedou jeho další volejbalové kroky. „Zatím není nic jasného, nic neprozradím, dokud to nebude stoprocentní. Možný je i odchod do zahraničí,“ naznačil univerzál Radek Motys.

Autoři

Štítky Vladimír Sobotka, Ostrava, Jihostroj, Štěpán Smrčka, Andy Rojas, Jan Diviš, Jan Svoboda, Česko, VK Jihostroj České Budějovice, olympijské hry

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihostroj posílí blokař Sobotka z Ostravy, dva hráči končí  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.