Počasí dnes18 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Jihostroj přivezl z Brna zasloužené tři body

První letošní venkovní utkání se podařilo volejbalistům Jihostroje České Budějovice zvládnout bez ztráty bodu a z moravské metropole si přivezli výhru 1:3. Brňané navíc přišli minulý týden o nahrávače Boulu, který bude dále působit v polské druhé lize.

Jihostroj odehrál v Brně poměrně jasné utkání, které si nechal soupeřem mírně zkomplikovat pouze ve třetím setu. Jihočeši začali velmi koncentrovaně a Brno nepouštěli v první a druhé sadě prakticky do žádného většího tlaku, a tak Budějčáci vyhráli 17:25, respektive 21:25.

Ve třetí sadě se Jihostroji mírně zadrhl útok, což bylo pravděpodobně způsobeno i lepším servisem Brňanů. Domácí tak získali třetí sadu zaslouženě 25:18.

Do čtvrtého setu vlétli hosté z jihu Čech jako lavina a za krátkou dobu si připsali šestibodové vedení. Domácí tým pak takříkajíc složil zbraně a prohrál čtvrtý set obrovským rozdílem 12:25.

„Tentokrát jsme odehráli výrazně lepší zápas než proti Benátkám, i když výsledek byl nakonec stejný. Kluci hráli soustředěně bez jakýchkoliv výkyvů a nedělali skoro žádné chyby. Ve třetím setu jsme trochu hůře útočili, Brno nás také tlačilo servisu a zaslouženě tento set vyhrálo. Naštěstí pro nás se nám podařilo velmi dobře začít sadu čtvrtou a Brnu ihned z kraje odskočit. Domácí v tomto setu nakonec, jak se říká, odpadli,“ okomentoval sobotní utkání Jan Svoboda.

„Tři sety jsme proti silnějším Budějovicím hráli vyrovnanou partii, takže s předvedenou hrou jsem spokojen,“ uvedl trenér domácích Martin Gerža.

Jihostroj je po tomto kole první v tabulce, ale jeho pronásledovatelům z Liberce a Zlína chybí vzájemné utkání, které hrají před televizními kamerami dnes večer.

Volejbal Brno - VK Jihostroj České Budějovice 1:3 (-17, -21, 18, -12)

Čas: 92 minut. Nejvíce bodující hráči: Zmrhal 13 - Kriško 18, Mach 15. Rozhodčí: Pecháček, Dziacký.

Volejbal Brno: Muroň, Smrčina, Hruška, Mlčuch, Kubalec, Katona, libero Bence. Střídali Mrázek, Zmrhal, Pražák a Rychecký. Trenér Martin Gerža.

VK Jihostroj České Budějovice: Mach, Michálek, Sukuba, Zapletal, Fila, Kriško, libero Hupka. Střídali Habr, Sobotka a Kuliha. Trenér Jan Svoboda.

Autoři

Štítky volejbal, Volejbal Brno, VK Jihostroj České Budějovice, Uniqa extraliga, Brno, České Budějovice, Jan Svoboda, Jihostroj, Česko, Benátky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihostroj přivezl z Brna zasloužené tři body  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.